Smassing Culture
  • Otaku
    OtakuΔες Περισσότερα
    Tomahawk Angel – Manga για και με τα ελληνικά δεδομένα
    6 Λεπτά Ανάγνωσης
    To Dark Trio και η γειωμένη υπέρβαση στα shonen manga
    7 Λεπτά Ανάγνωσης
    Αναγνώριση και τεχνική πτώση – Τα 10 καλύτερα anime του 2025
    11 Λεπτά Ανάγνωσης
    Here comes the Fall – Τα 10 καλύτερα anime για να μπείτε στο mood φθινοπώρου
    3 Λεπτά Ανάγνωσης
    Asadora! –  Η πιλότος, το kaiju και η μεταπολεμική Ιαπωνία του Naoki Urasawa
    33 Λεπτά Ανάγνωσης
  • Comic
    ComicΔες Περισσότερα
    Τhe Kόπανοι – Χέλια, γάτοι και μια cult διασκευή
    7 Λεπτά Ανάγνωσης
    Kάθοδος – Yπαρξιακός, post-apocalyptic τρόμος
    5 Λεπτά Ανάγνωσης
    Οι υποψηφιότητες των ΕΒΚ 2026 (και κάποιες πρώτες σκέψεις)
    16 Λεπτά Ανάγνωσης
    Μια Πόλη Γραφική – Ταξιδεύοντας από το βίωμα στην ουτοπία
    21 Λεπτά Ανάγνωσης
    Η Θεσσαλονίκη σε πρώτο πλάνο στο 1941 του Θ. Πέτρου
    9 Λεπτά Ανάγνωσης
  • Βιβλία
    ΒιβλίαΔες Περισσότερα
    Σφαιρικός Κεραυνός – Και το sci-fi ηλεκτρισμένο…
    7 Λεπτά Ανάγνωσης
    To Σταυροδρόμι των Κορακιών – Geralt στα χρόνια της νιότης
    6 Λεπτά Ανάγνωσης
    Βλέπω Tα Kτίρια Nα Πέφτουν Σαν Αστραπές — Για τα παιδιά που δεν τα καταφέρανε
    5 Λεπτά Ανάγνωσης
    Το Κοράκι – Ένας μετα-αποκαλυπτικός εφιάλτης
    10 Λεπτά Ανάγνωσης
    Αθλητικά Ρούχα, Ψυχικά Τραύματα, Προδότες της Τάξης μας – Η ριζοσπαστική αυτοεθνογραφία του Ντ. Χάντερ
    5 Λεπτά Ανάγνωσης
  • Cinema
    CinemaΔες Περισσότερα
    Father Mother Sister Brother – H oικογένεια που κατοικώ
    6 Λεπτά Ανάγνωσης
    F1 – Blockbuster παλιάς κοπής αλλά νέας δυναμικής
    4 Λεπτά Ανάγνωσης
    One Battle After Another – Για έναν αγώνα που διαπνέει γενιές
    5 Λεπτά Ανάγνωσης
    Sirat – Οι νομάδες ενός κόσμου που σβήνει…
    8 Λεπτά Ανάγνωσης
    Marty 1 – 0 Supreme
    13 Λεπτά Ανάγνωσης
  • Σειρές
    ΣειρέςΔες Περισσότερα
    Rooster – Ένα sitcom για 2,5 γενιές
    9 Λεπτά Ανάγνωσης
    Α Κnight of The Seven Kingdoms – Βία και ιπποτισμός στο Westeros
    7 Λεπτά Ανάγνωσης
    Σε scooter χωρίς κράνος, σαν Ναπολιτάνος – Τα 10 καλύτερα επεισόδια The Sopranos
    17 Λεπτά Ανάγνωσης
    One Piece -Όταν η Κλασσική Τέχνη συνάντησε τους Πειρατές
    12 Λεπτά Ανάγνωσης
    It: Welcome to Derry – Επίσκεψη στην πόλη που όλοι «πεθαίνουν» να δουν!
    9 Λεπτά Ανάγνωσης
  • Exclusive
    ExclusiveΔες Περισσότερα
    Φούσκα – Μια συζήτηση για το νέο περιοδικό κόμικς με τους συντελεστές του
    12 Λεπτά Ανάγνωσης
    Από πότε ο λαογραφικός τρόμος έγινε cool; – Συνέντευξη με τον Δημήτρη Λογοθέτη
    19 Λεπτά Ανάγνωσης
    Όχι, το ραπ δεν πέθανε – Τα καλύτερα ραπ άλμπουμ του 2025
    19 Λεπτά Ανάγνωσης
    10 Χρόνια Smassing Culture | Το Βίντεο
    1 Λεπτά Ανάγνωσης
    Προσεχώς τίτλοι τέλους – Οι 10 καλύτερες σειρές του 2025
    9 Λεπτά Ανάγνωσης
Διαβάζετε: Wandavision- Μία δυναμική επανεκκίνηση του MCU
Share
Smassing CultureSmassing Culture
Font ResizerAa
  • Otaku
  • Comic
  • Βιβλία
  • Cinema
  • Σειρές
  • Exclusive
Αναζήτηση
  • Otaku
  • Comic
  • Βιβλία
  • Cinema
  • Σειρές
  • Exclusive
Follow US
Copyright © 2014-2023 Ruby Theme Ltd. All Rights Reserved.
Smassing Culture > Blog > Σειρές > Wandavision- Μία δυναμική επανεκκίνηση του MCU
Σειρές

Wandavision- Μία δυναμική επανεκκίνηση του MCU

alkis.kazam
Από
alkis.kazam
Δημοσιεύτηκε 20 Ιανουαρίου 2021
Τελευταία Ενημέρωση 20 Ιανουαρίου 2021
5 Λεπτά Ανάγνωσης
SHARE

Όταν έσκασε η ανακοίνωση ότι η Disney θα ξεκινούσε τη δικιά της streaming πλατφόρμα, οι ψυχές των απανταχού φανς από όλα τα μήκη και πλάτη της γης, γέμισαν με ενθουσιασμό αλλά και αγωνία. Ενθουσιασμό από τη μία, γιατί η Disney όντας ο μεγαλοκαρχα… εμμ συγγνώμη o ιδιοκτήτης πάμπολλων πλέον properties της σύγχρονης ποπ κουλτούρας – από τη Marvel και τη LucasArts μέχρι τη Fox και το National Geographic – θα συγκέντρωνε όλο το πλούσιο υλικό του κάτω από τη σκεπή μίας πλατφόρμας, αγωνία από την άλλη γιατί ήταν επόμενο ότι θα ξεζούμιζε μέχρι το μεδούλι όλα τα μεγάλα της χαρτιά όπως το Star Wars και το MCU προκειμένου να βγάλει γρήγορο και εύκολο κέρδος. Λίγο παραπάνω λοιπόν από ένα χρόνο μετά την επίσημη κυκλοφορία της πλατφόρμας και αφού το στοίχημα με το Star Wars φαίνεται να κερδήθηκε με το Mandalorian (σε μία πρώτη φάση τουλάχιστον), ήρθε η σειρά της Marvel να δοκιμαστεί στη μικρή οθόνη με το Wandavision. Το στοίχημα εδώ αναμενόταν φυσικά να είναι πολύ μεγαλύτερο καθώς η σειρά θα ήταν η επίσημη η εισαγωγή μας στην τέταρτη φάση του MCU αλλά και θα έφερνε για πρώτη φορά τους κινηματογραφικούς χαρακτήρες σε μορφή σειράς, με τους αυθεντικούς ηθοποιούς τους να τους ενσαρκώνουν σε πρωταγωνιστικό ρόλο και όχι σε μορφή μικρής εμφάνισης ή cameo.

Η αρχή γίνεται εδώ με το Wandavision σε ένα αν μη τι άλλο πολύ περίεργο και ιδιαίτερο ξεκίνημα. Πρωταγωνιστές είναι η Scarlet Witch και ο Vision, οι οποίοι μετά τα γεγονότα του Endgame ζουν ευτυχισμένοι σε ένα προάστιο της πόλης Westview προσπαθώντας να κρύψουν τις δυνάμεις τους και να φανούν σαν ένα φυσιολογικό, ανθρώπινο ζευγάρι. Σύντομα όμως, θα συνειδητοποιήσουν ότι η φαινομενικά φιλήσυχη ζωή τους δεν είναι αυτή που θα ήθελαν να είναι.

Ένα από τα πρώτα πράγματα που κάνουν μπαμ στα δύο πρώτα επεισόδια της σειράς είναι ο τρόπος με τον οποίο είναι γυρισμένα ο οποίος παραπέμπει σε αμερικανικές sitcoms των 60’s και των 70’s. Ακολουθώντας μία εντελώς αντισυμβατική τροπή οι δύο πρωταγωνιστές μας παρουσιάζονται όπως οι πρωταγωνιστές σε ήπιες αλλά άβολες καταστάσεις ενός μέσου μικροαστικού αμερικανικού ζευγαριού και όλα αυτά με τα κλασσικά ηχογραφημένα γέλια που ακουγόντουσαν σε όλες τις αμερικανικές sitcoms μέχρι και τις αρχές του 21ου αιώνα. Στο πρώτο επεισόδιο το ζευγάρι πρέπει να ετοιμάσει ένα γεύμα για το αφεντικό του Vision, ενώ στο δεύτερο ετοιμάζονται για να λάβουν μέρος στο τάλεντ-σόου της γειτονιάς τους. Φαινομενικά, το μόνο που θυμίζει οτιδήποτε που μπορεί να έχει να κάνει με το κινηματογραφικό σύμπαν της Marvel είναι οι δύο πρωταγωνιστές και μερικές easter-eggs αναφορές σε διάφορα στοιχεία του μαρβελικού σύμπαντος. Όλα τα άλλα είναι ένα άλυτο μυστήριο και από ό,τι φαίνεται η ίδια η σειρά θα θελήσει να μας παιδέψει αρκετά μέχρι να μας δώσει μία απάντηση. Οι καταβολές της σειράς φαίνεται να έχουν άμεσες αναφορές σε κλασσικές τηλεοπτικές σειρές του περασμένου αιώνα, όπως το Bewitched και το I Love Lucy, αλλά και σε έναν δεύτερο χρόνο στα “πιο σύγχρονα” Legion και Watchmen, δύο σειρές οι οποίες πειραματίστηκαν με το υπερηρωικό είδος, αποκαλύπτοντας διαφορετικές και πιο “αιρετικές” οπτικές του. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που ο σκηνοθέτης των δύο πρώτων επεισοδίων είναι ο Matt Shakman, ο οποίος σκηνοθέτησε πολλά επεισόδια της αγαπημένης τηλεοπτικής κωμωδίας It’s Always Sunny on Philadelphia.

Στο ερμηνευτικό κομμάτι δεν έχουμε να πούμε και πολλά. Η Elizabeth Olsen και ο Paul Bettany επιστρέφουν στους ρόλους των Vision και Scarlet Witch αντίστοιχα. Και οι δύο ηθοποιοί έχουν δουλέψει πολύ σκληρά για να εγκαθιδρύσουν τους χαρακτήρες τους στο κινηματογραφικό σύμπαν της Marvel και αυτό φαίνεται και στη σειρά. Ανταποκρίνονται πλήρως στις ιδιαίτερες απαιτήσεις της και παραδίδουν στιβαρές ερμηνείες και στα δύο επεισόδια που προβλήθηκαν μέχρι στιγμής.

Μέχρι τώρα, μπορούμε αναμφίβολα να πούμε ότι το Wandavision έχει θέσει τις προσδοκίες των θεατών σε ένα πάρα πολύ υψηλό επίπεδο. Στο τέλος του δεύτερου επεισοδίου κάποια πράγματα άρχισαν να μπαίνουν σε μία σειρά αλλά σίγουρα υπάρχουν πάρα πολλά ερωτήματα τα οποία περιμένουμε να δούμε πως θα απαντηθούν. Το μόνο σίγουρο όμως είναι, ότι η αρχή για την τέταρτη φάση της Marvel ξεκίνησε πάρα πολύ δυνατά και έχουμε σίγουρα μεγάλη αγωνία για να δούμε πως θα εξελιχθεί από εδώ και μπρος.

TAGGED:disney+Elizabeth Olsen-MARVELMarvel Cinematic UniverseMatt ShkamanMCUPaul BettanyvisionWandavisionWestview
Μοιραστείτε το Άρθρο
Facebook Copy Link Print
Προηγούμενο άρθρο Πανελλήνια Ένωση Κριτικών Κινηματογράφου – Οι καλύτερες ταινίες του 2020
Επόμενο άρθρο Wolfwalkers- Περπατώντας με τους λύκους
FacebookLike
InstagramFollow
YoutubeSubscribe
SpotifyFollow

Subscribe Now

Subscribe to our newsletter to get our newest articles instantly!
Most Popular
Rooster – Ένα sitcom για 2,5 γενιές
20 Μαΐου 2026
Σφαιρικός Κεραυνός – Και το sci-fi ηλεκτρισμένο…
15 Μαΐου 2026
Τhe Kόπανοι – Χέλια, γάτοι και μια cult διασκευή
6 Μαΐου 2026
To Σταυροδρόμι των Κορακιών – Geralt στα χρόνια της νιότης
6 Μαΐου 2026
Kάθοδος – Yπαρξιακός, post-apocalyptic τρόμος
15 Μαΐου 2026

Μπορεί να σου αρέσουν και αυτά:

ComicMarvel

Έφτασε το Spider-Verse στο τέλος του;

Μάνος Βασιλείου - Αρώνης
Μάνος Βασιλείου - Αρώνης
26 Φεβρουαρίου 2026
ComicMarvel

Η Captain Marvel γυρίζει σπίτι της για μια Επανεκκίνηση με πολλές εκπλήξεις

Μάνος Βασιλείου - Αρώνης
Μάνος Βασιλείου - Αρώνης
26 Μαρτίου 2019
ComicMarvel

Τι πήγε τόσο στραβά στο Civil War II ;

Αλέξανδρος Μινωτάκης
Αλέξανδρος Μινωτάκης
27 Αυγούστου 2017
Cinema

Wakanda Forever – Ο βασιλιάς πέθανε, ζήτω ο βασιλιάς

alkis.kazam
alkis.kazam
19 Νοεμβρίου 2022
ComicMarvel

Monsters Unleashed- Μarvel, σοβαρά τώρα;

Αλέξανδρος Μινωτάκης
Αλέξανδρος Μινωτάκης
28 Δεκεμβρίου 2018
ComicMarvel

Το reboot της Marvel είναι εδώ και τα αλλάζει όλα! Αυτό είναι το “all new all different” σύμπαν!

Nίκος Γιακουμέλος
Nίκος Γιακουμέλος
21 Αυγούστου 2017

Εγγραφή στο Smass-letter

Λάβε τα άρθρα, τις κριτικές και τις συνεντεύξεις του Smassing Culture κατευθείαν στο inbox σου. Χωρίς αλγόριθμους, χωρίς spam – μόνο ό,τι αξίζει να διαβαστεί.

Subscribe now

* indicates required

Intuit Mailchimp

Smassing Culture

To Smassing Culture ξεκίνησε σαν μια προσπάθεια ανθρώπων που αγαπούν την μαζική κουλτούρα και θέλουν να μιλήσουν για αυτή από μια διαφορετική, πιο κοινωνική γωνία. 

Για εμάς

  • Αρχική
  • Τι είναι το Smassing Culture
  • Συντακτική

Δείτε Επίσης

  • Συνεντεύξεις
  • SmassFest
  • SmassPodcasts
  • Videos

Βρείτε μας:

Επικοινωνία
Manufactured by Sociality
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.