Workshop Eπιτραπέζιων στο Smass Fest!

Έκτορας Δελαστίκ Από Έκτορας Δελαστίκ 4 Λεπτά Ανάγνωσης

Tι επιτραπέζια θα έχει στο Smass Fest;

Πάρτε μια γεύση!

1) Pandemic

[συνεργατικό – 2 έως 4 παίκτες]
Οι μετακινήσεις γίνονται μέρα με τη μέρα όλο και ευκολότερες. Πράγμα που προκαλεί μόνον πονοκέφαλο όταν ο στόχος σας είναι να αναπτύξετε εμβόλια για τέσσερις επιδημίες πριν μετατραπούν σε σαρωτικές πανδημίες! Παιχνίδι στρατηγικής στο οποίο δεν καλείστε τόσο να κερδίσετε, όσο να κρατήσετε την κατάσταση υπό έλεγχο.

 

2) Pandemic – Reign of Cthulhu

[συνεργατικό – 2 έως 4 παίκτες]
Εμπνευσμένο από τη σκοτεινή μυθολογία του H.P. Lovecraft, καλείστε να αντιμετωπίσετε τους υποτακτικούς των Μεγάλων Παλαιών οι οποίοι προσπαθούν να φέρουν το τέλος του κόσμου όπως τον ξέρουμε. Τόσο διαφορετικό από το Pandemic, όσο όμοια ανελέητο. Όταν κερδίσετε, θα ξέρετε ότι το καταφέρατε με το σπαθί σας!

3) Άποικοι του Κατάν
[ανταγωνιστικό – 3 έως 4 παίκτες]
Το διάσημο παιχνίδι στρατηγικής όπου καλείστε να αποικίσετε ένα νεοανακαλυφθέν νησί και να κρατήσετε για τους οικισμούς και τις πόλεις σας τις “περιοχές-φιλέτα” πρώτων υλών. Ένα παιχνίδι διαχείρισης πρώτων υλών και ανελέητου οικονομικού πολέμου.

4)Το Μπλε Φυλαχτό
[ανταγωνιστικό – 2 έως 4 παίκτες]
Η διαδοχή του Βασιλιά θα λυθεί με του διεκδικητές του θρόνου να ξεκινούν ένα ταξίδι στο βασίλειό του το οποίο θα τους φέρει μπροστά σε πολλά εμπόδια που θα πρέπει να βρουν τρόπους να ξεπεράσουν. Όλα ανατρέπονται μέσα από την προσπάθειά τους να διεκδικήσουν το Μπλε Φυλαχτό και τις προστατευτικές του ιδιότητες. Παιχνίδι ιδιαίτερα έντονα στρατηγικού χαρακτήρα με συνεχείς δύσκολες επιλογές.

5)Η Σαλαμάνδρα της Φωτιάς
[ανταγωνιστικό – 2 έως 4 παίκτες]
Τί κοινό μπορεί να έχει η Βασίλισσα κι ο Βασιλιάς με έναν Μοναχό και ένα Ληστή; Πέρα από τους μεταξύ τους ανταγωνισμούς, την αναζήτηση της σοφίας που κουβαλά η Σαλαμάνδρα της Φωτιάς στις Αίθουσες του Λαβυρίνθου. Ένα παιχνίδι ανελέητης κατασκοπίας και συλλογής πόντων, στο οποίο η γνώση είναι το υπέρτατο τρόπαιο

6)Οι Τρεις Μάγοι
[ανταγωνιστικό – 3 παίκτες]
Η τράπουλα Ταρώ του Βασιλιά δε θα είναι πλήρης χωρίς τις επτά τελευταίες της κάρτες. Τρεις Μάγοι και οι Βοηθοί τους ξεκινούν μια περιήγηση σε Τόπους Μαγείας προσπαθώντας να τις συγκεντρώσουν πάση θυσία για να κερδίσουν την εύνοιά του. Ένα παιχνίδι στρατηγικής και τύχης με συνεχείς ανατροπές.

7)Wizzards

[ανταγωνιστικό – 3 έως 6 παίκτες]

Το “Wizard” (1984) ή αλλιώς στα ελληνικά “Μαγικοί Αριθμοί”, είναι ένα καρτοπαίχνιδο ιδανικό για όλη την οικογένεια.

 

8)JOLLY ROGER

[ανταγωνιστικό – 6 έως 10 παίκτες]

Τo JOLLY ROGER είναι ένα παιχνίδι με κάρτες γεμάτο πλιάτσικο, λάφυρα και ανταρσίες.Κάθε γύρο, ο Καπετάνιος επιλέγει ένα προορισμό για το πλοίο. Στην επίθεση που ακολουθεί, οι παίκτες συνεργάζονται (λίγο ως πολύ) παίζοντας κάρτες για να νικήσουν και να πάρουν τα λάφυρα.

9)Bonanza

[ανταγωνιστικό – 4 έως 7 παίκτες]

Ο σκοπός των παικτών είναι να βγάλουν χρήματα φυτεύοντας σετ φασολιών στα χωράφια τους, τα οποία μετά θερίζουν και μαζεύουν τη σοδειά τους που τους αποφέρει χρήματα

10)Munchkin

[ανταγωνιστικό – 2 έως 6 παίκτες]

Για θυμηθείτε τι κάνει…

11)Secret Hitler

[ανταγωνιστικό – 2 έως 6 παίκτες]

Δε το θυμάστε; 

 

 

 

Μοιραστείτε το Άρθρο
Παρασκευή, 7 Μαρτίου 1997, 16:27 - Αποφασίζει πως είναι ψευδοτρίλημμα το "είναι πιο σημαντικό το να θυμάσαι πρόσθεση και αφαίρεση, το πώς λειτουργούν οι ηλεκτρομαγνήτες, ή το σε ποιά υψομετρικά επίπεδα οργανώνεται η ζωή στα τροπικά δάση;" Παρασκευή, 7 Μαρτίου 1997, 16:33 - Χάνει για πάντα την ικανότητα να θυμάται ονόματα. Τρίτη, 23 Νοεμβρίου 2004, 18:44 - Πρωτοπαίζει παιχνίδι RPG. Μαγεύεται από το γεγονός ότι πάνω από κάθε χαρακτήρα φαίνεται το όνομά του. Παρόν - Στηρίζει την ανάπτυξη του augmented reality, την καλή αισθητική από όπου κι αν προέρχεται, το 3D printing, την ελεύθερη πρόσβαση στα βιβλία και τους Μεγάλους Παλαιούς. Μέλλον - Spoilers!