Οι 12 Classes του Dungeons and Dragons για νέους παίκτες (Part 3)

Νικόλας Καβακλής Από Νικόλας Καβακλής 8 Λεπτά Ανάγνωσης

Και φτάσαμε στο τελευταίο κεφάλαιο του μικρού μας ταξιδιού στις Classes του Dungeons and Dragons. And we are going out with a bang στην σημερινή μας λίστα ο Rogue, ο Sorcerer, ο Warlock και ο Wizard. Ας γνωρίσουμε όμως τους χαρακτήρες της σημερινής μας ιστορίας. Οποιαδήποτε ομοιότητα με πρόσωπα και καταστάσεις ΔΕΝ είναι συμπτωματική.

«Θα τελειώνεις με αυτήν την πόρτα Aραμίλιαν; Δεν έχουμε όλη την νύχτα», ψιθυρίζει εμφανώς αγχωμένος ο Wizard  Φιδεμπόριους. « Δεν είναι και εύκολη διαδικασία ανυπόμονε.  Αυτή η πόρτα είναι φτιαγμένη από αρχιμάστορες των Ελφ. Ό,τι είναι κλεισμένο εδώ μέσα σίγουρα θα μας κάνει όλους πλούσιους», λέει ο Rogue καθώς ένα ακόμα αντικλείδι σπάει στα χέρια του. Στη γωνία του δωματίου ο Sorcerer  Λαθαριν μονολογεί, καθώς εξετάζει κάποια ιερογλυφικά γραμμένα στην draconic: «Εμένα πάντως το γεγονός ότι έχουμε εισέλθει στην φυλακή ενός Lich δεν μου φαίνεται ότι ήταν από τις πιο έξυπνες ιδέες μας. Βέβαια, όχι και η χειρότερη μας… Δυστυχώς». Καθώς τελειώνει τη φράση του, στο δωμάτιο εισέρχεται η Warlock Καφ που κρέμεται σαν αράχνη από το ταβάνι : «Αν δεν κάνετε ησυχία, ίσως να είναι η τελευταία κακή ιδέα που θα έχουμε. Προετοιμαστείτε. Μια περιπολία των Half-Dragon έρχεται προς τα εδώ.» « It’s show time», αναφώνησε στα Ελφις ο Λαθάριν καθώς ο Αραμιλιαν έπαιρνε θέση αριστερά από την πόρτα.  Με το που ο πρώτος από τους 3 Half-Dragons περνάει την είσοδο,  πριν καν προλάβει να καταλάβει την κατάσταση νιώθει το μαχαίρι του Αραμίλιαν να του ανοίγει τον λαιμό. Η Καφ κρεμασμένη από το ταβάνι θρυμματίζει ένα κρανίο στο χέρι της καθώς μια πύλη ανοίγει στα πόδια ενός half-άdragon τραβώντας τον μέσα σε αυτήν. Ο Φιδεμπόριους και ο Λαθάριν βλέποντας ότι οι σύντροφοι τους τους άφησαν μόνο έναν στόχο προετοιμάζονται και εξαπολύουν Scorching Ray’s προς αυτόν κάνοντας τον μια μεγάλη στοίβα από στάχτη. «Θα τελειώνεις τώρα με αυτήν την πόρτα Αραμιλιαν;» λέει ο Φιδεμπόριους φτιάχνοντας τα γυαλιά του.

 Rogue:

rogue

Οι βασιλιάδες της νύχτας, οι δολοφόνοι των σκιών, οι πορτοφολάδες του καθαρού πρωινού, οι Rogue είναι οι κύριοι για όλες της δουλειές. Με ικανότητες για σχεδόν κάθε κατάσταση είναι ανεκτίμητο κομμάτι κάθε ομάδας, αν και ίσος το λιγότερο έμπιστο λόγο της συνήθης απληστίας τους. Οι Rogue με το sneak attack τους γίνονται εξαιρετικοί δολοφόνοι αλλά και μια class που βρίσκετε σε συνεχή κίνηση στην διάρκεια της μάχης ψάχνοντας της κατάλληλες ευκαιρίες να επιτεθεί στους εχθρούς του. Όταν κάνεις Roleplay σαν Rogue είναι πάντα ενδιαφέρον να βρίσκεσαι στα όρια του νομού δίνοντας της διάφορες ικανότητες σου στην δούλευση του καλού ή και του κακού. Αν και μάλλον τελικά κερδισμένος θα βγει ο χαρακτήρα σου. Αν ο χαρακτήρας σου είναι ένας ευρηματικός δολοφόνος/ κλέφτης τότε μάλλον είναι ο Rogue.

Sorcerer:

Sorc2

Η μαγεία ήταν πάντα φυσικό κομμάτι του εαυτού σου. Πράγματα που άλλοι χρειάστηκαν χρόνια για να τα κατανοήσουν και να τα διαμορφώσουν εσύ τα κατάφερες μόνο με την δύναμη της θέλησής σου και από το φυσικό σου ταλέντο. Ίσως λόγο κάποιου προγόνου σου που με την επαφή του με την μαγεία σου μετέδωσε ένα κομμάτι της δύναμης του… Ίσος πάλι να τρέχει λίγο δρακοαίμα στης φλέβες σου… Αυτός είναι ο Sorcerer (ο λεγόμενος κάγγουρας μάγος). Ο Sorcerer έχει μια πιο στενή και ιδιαίτερή επαφή με την μαγεία σε σχέση με τον μάγο και αυτό του δίνει την ικανότητα να μεταπλάθει και να ελέγχει τους τρόπους χρήσης αυτής μέσω των metamagic ικανοτήτων του καθώς και του ίδιου του μαγικού αίματος που κυλάει στης φλέβες του. Αν ο χαρακτήρας σου έχει μια σύνδεση με την μαγεία που δεν προέρχεται από κάποιο παντοδύναμο ον ή από την βαθιά του μελέτη, αλλά προέρχεται από την εσωτερική βιολογική του σύνδεση με αυτήν, τότε μάλλον είναι Sorcerer.

Warlock:

runes-of-magic-warlock

Ταξίδεψες στη διασταύρωση των δρόμων. Έθαψες ένα μικρό κουτί με τις τελευταίες αναμνήσεις σου από την αποτυχημένη σου ζωή. Ζωγράφισες το πεντάλφα από πάνω του. Και με λίγα μαγικά λόγια έκλεισες μια συμφωνία με τον διάβολο. Δύναμη για να υποταγεί στις βλέψεις του. Μαγεία δοσμένη όχι από κάποιον θεό αλλά από τα βάθη της κολάσεως. Αυτός είναι ένας τυπικός  Warlock που μπορεί η πρόσβασή του στην μαγεία να είναι περιορισμένη, αλλά όταν απελευθερώνει την δύναμή του γίνεται πιο επικίνδυνος από κάθε διαβασμένο μάγο. Ο Warlock μέσω της συμφωνία του με κάποιο μαγικό ον παίρνει δυνάμεις πολλαπλών δυνατοτήτων και ίσως είναι από τις πιο versetail classes στο D&D 5e. Κάθε προσπάθεια να τον κλείσεις σε ένα μηχανικό κουτάκι είναι καταδικασμένη να αποτύχει και γι’ αυτό αρκεί απλά να θέσουμε ένα βασικό χαρακτηριστικό του: Ο Warlock σε αντίθεση με του θεϊκούς διαμορφωτές δεν έχει σχέση πίστης με τον patron του και ούτε συμπίπτουν πολύ συχνά οι επιδιώξεις τους. Αν ο χαρακτήρας σου έχει κάνει συμφωνία κυριολεκτικά με τον διάολο για να κερδίσει τις δυνάμεις του, μάλλον είναι ένας Warlock. Θεοί να μας φυλάξουν.

Wizard:

wizard

Χρόνια μελέτης αρχαίων τόμων μαγείας. Δοκιμές επί δοκιμών ξορκιών και rituals. Αυτά χρειάζονται για να κατανοήσεις πλήρως την επιστήμη της μαγείας. Μπορεί οι ερασιτέχνες να παίρνουν τη μαγεία τους από άλλες πηγές, αλλά εσύ την κατακτάς από την ίδια την δύναμη της λογικής και της κατανόησης του κόσμου γύρω σου. Wizards, οι επιστήμονες του D&D. Είναι ίσως οι πιο δυνατοί διαμορφωτές του παιχνιδιού, καθώς η δύναμή τους προέρχεται από τις γνώσεις τους, που δεν έχουν άνω όριο. Η αγαπημένη μου class του παιχνιδιού μόνο και μόνο λόγω των δυνατοτήτων που σου δίνει και της ευελιξίας που παίρνεις. Αν και όλοι οι διαμορφωτές έχουν πολλά playstyles που μπορούν να παίξουν, κανένας δεν φτάνει τον wizard. Ο wizard μπορεί να κάνει έλεγχο της μάχης, να ενδυναμώνει τους συμμάχους του, να αποδυναμώνει τους αντιπάλους του και προφανώς να ρίχνει απίστευτα πολύ ξύλο. Το ποιος είναι ο χαρακτήρας σου σαν Wizard είναι κυριολεκτικά πλήρως στο χέρι σου. Ένα αγαπημένο μου παράδειγμα είναι η Ρομά χαρτορίχτρα Divination που παίζω αυτόν τον καιρό. Αν ο χαρακτήρας σου παίρνει την δύναμη του από την βαθιά μελέτη και κατανοεί του κόσμου γύρο του, τότε μάλλον είναι ένας Wizard.

Και εδώ τελειώνει το ταξίδι μας στις βασικές Classes του Dungeons and Dragons 5e. Ελπίζω να περάσατε όσο καλά πέρασα και εγώ γράφοντας αυτές της αράδες. Σε περίπτωση που χάσατε τα προηγούμενα δύο μέρη:

Οι 12 Classes του Dungeons and Dragons για νέους παίκτες (Part 1)

Οι 12 Classes του Dungeons and Dragons για νέους παίκτες (Part 2)

Μοιραστείτε το Άρθρο
Ταξιδεύει συνήθως με το ψευδώνυμο Elerrion (έχοντας παντα μαζί του μια πετσέτα). Αν δεν τον βρεις πίσω απο ενα DmScreen τοτε μάλλον θα κουβεντιάζει καπου για την ψυχολογία και το Doctor who. Εξασκεί της ικανότητές του ως Classic Western Geek και Gamer στο https://www.youtube.com/user/Elerrion