Άμεσος εθισμός! Τα 10+1 καλύτερα πρώτα επεισόδια σε anime!

Jamal Animas Από Jamal Animas 5 Λεπτά Ανάγνωσης

Oι πρώτες εντυπώσεις μετράνε. Ειδικά σε κάτι που σου ζητά να του αφιερώσεις χρόνο, όπως μια σειρά. Και ακόμα πιο ειδικά σε κάτι που ενδεχομένως σου ζητά να το αγαπήσεις και να του αφιερώσεις ένα τόσο μεγάλο κομμάτι της ζωής σου, όπως τα anime.  Ένα καλό πρώτο επεισόδιο μπορεί να κάνει την διαφορά μεταξύ του συνεχίζω μια σειρά και την σταματάω. Ένα ΤΕΛΕΙΟ πρώτο επεισόδιο κάνει την διαφορά μεταξύ του άμεσου fan και του τύπου που θέλει τον χρόνο (βασικά του τύπου που υπήρξε άμεσος fan στο παρελθόν, πληγώθηκε και τώρα φοβάται να αγαπήσει…).

Σε κάθε περίπτωση τα παρακάτω επεισόδια κέρδισα όλα τα στοιχήματα από την πρώτη στιγμή και μαζί και την καρδιά μας!

(Η σειρά είναι ενδεικτική, καθένας έχει τις προτιμήσεις του, κράξτε όπως και να έχει, το αντέχω)

10)Code Geass

Πλαισίωση; Τσεκ. Περιβάλλον; Τσεκ. Επαρκής παρουσίαση των χαρακτήρων, με τα κίνητρα και τα χαρακτηριστικά τους; Ούλτρα κουλ στιγμή του πρωταγωνιστή που σε πωρώνει; Τσεκ. Τι άλλο να ζητήσεις;

9)Elfen Lied

Η χρυσή τομή στην οποία βασίζεται η επιτυχία του Elfen Lied διαγράφεται καθάρια στο πρώτο του επεισόδιο: απάνθρωπη βία/ ανθρώπινη συμβίωση. Ο αγώνας της Lucy να ισορροπήσει μεταξύ δύο κόσμων, σαν άλλος πρόσφυγας, δίνεται εδώ, εν σπέρματι μεν, αριστουργηματικά δε.

8)Hellsing Ultimate

Το Hellsing ήταν υπέροχο, όμως άφηνε κάτι απέξω. Το Hellsing Ultimate από την άλλη… Η πρώτη στιγμή που βλέπουμε τον ανανεωμένο Alucard αφήνει τόσο ισχυρή εντύπωση που σβήνει κάθε άλλη. Ζήτω ο Βασιλιάς της Νύχτας!

 7)Death Note

Το πρώτο επεισόδιο του Death Note είναι μια τέλεια γραμμένη μικρή ιστορία από μόνο του. Ένας ευφυής μαθητής που βρίσκει την δύναμη να αλλάξει τον κόσμο σκοτώνοντας όποιον ήθελε. Αψηφώντας κάθε έννοια ηθικής και παίρνοντας όχι μόνο τον ανθρώπινο, αλλά και θεϊκό νόμο στα χέρια του, ο Yagami κυριαρχεί σαν εικόνα και έννοια καθώς σιγά-σιγά μεταμορφώνεται σε Kira…

6)Soul Eater

Πείτε ότι θέλετε για το τελευταίο επεισόδιο. Θα έχετε δίκιο. Αλλά ποιος δεν ψάρωσε με τον ρυθμό, το τσαγανό, το σχέδιο και την δράση του πρώτου; Χωρίς άμεση σύνδεση με την υπόλοιπη ιστορία, το πρώτο επεισόδιο του Soul Eater μας εισάγει τέλεια στον κόσμο και τους χαρακτήρες και ειδικά την περίεργη σχέση μεταξύ αφέντη και όπλου…

5)Cowboy Bebop

Μία από τις καλύτερες σειρές ever, το Cowboy Bebop δε θα μπορούσε να λείπει. Κινηματογραφικό στην φύση του, ανθρώπινο στην ψυχή και πολύ, μα πολύ φιλοσοφικό (και φιλοσοφημένο), το επεισόδιο μας εισάγει στο μέλλον του 2071 απλά, εύκολα και πάνω από όλα…ψηστικά. Επίσης αποδεικνύει πως δεν χρειάζεται να ξέρεις και τα πάντα για τους ήρωες από την αρχή. Ή τη μέση. Ή γενικά!

4) Αkame ga KILL

To πρώτο επεισόδιο του Αkame ga KILL είναι τέλειο γιατί μας εισάγει αμέσως στην σαπίλα και την ακρότητα που μόλις και καταφέρνει να κρυφτεί κάτω από το θεσμικό πλαίσιο. Η αποκάλυψη έρχεται σαν σοκ, που σπάει το χαρούμενο (και χαρουμενίστικο) σκηνικό ενός shonen. Μπορεί στην συνέχεια να μην καταφέρνει πάντα να το κρατάει αυτό (μέχρι τουλάχιστον το τέλος που μας μαυρίζει την καρδιά) αλλά η πρώτη επαφή είναι κάτι που δε ξεχνιέται!

3) Υu Yu Hakusho

O προπάτορας πολλών σύγχρονων anime (Βleach εσένα κοιτάω) το πρώτο επεισόδιο της σειράς δεν φαινόταν ότι θα κατέληγε εκεί που κατέληξε. Ωστόσο καταφέρνει, με ένα απλό εισαγωγικό arc να κάνει τον κεντρικό ήρωα αγαπητό με ένα πολύ βαθύ τρόπο.

2)Attack on Titan

ΠΟΙΟΣ δεν ψάρωσε με το πρώτο επεισόδιο του Attack on Titan; Ποιος δεν ψήθηκε άπειρα με την αμεσότητα της βίας, της απώλειας και της καταστροφής, το τέλειο σχέδιο και την Mikasa (ποιον Eren…); Όποιος πει όχι, ε, λέει ψέμματα. Και το ξέρει.

1)Full Metal Alchemist

To καλύτερο ever shonen (που ξεπεράστηκε μόνο από το remake του) έχει και το καλύτερο πρώτο επεισόδιο. Λογικό μου ακούγεται. Μια μίνι ιστορία που μας υπαινίσσεται το πόσο κουλ μπορεί να γίνουν τα αδέρφια Elric και αποτελεί γερό θεμέλιο για την συνέχεια.

+1

Tengen Toppa Gurren Lagann

WHO THE HELL DO YOU THINK I AM??????????

Μοιραστείτε το Άρθρο