Eίναι cool το κακό! Τα 10 καλύτερα anime με villain πρωταγωνιστές

Jamal Animas Από Jamal Animas 7 Λεπτά Ανάγνωσης

Tα περισσότερα anime που αγαπάμε έχουν συνήθως πρωταγωνιστές καλά παιδιά. Ακόμα και όταν οι συνθήκες είναι δύσκολες ή ηθικά γκρίζες, διατηρούν μια, σχετικά, ηθική στάση και προσπαθούν, με όλους τους περιορισμούς της παραγωγικής δομής που έχει υιοθετήσει η ιαπωνική κοινωνία, να βοηθούν τον συνάνθρωπό τους και να σώζουν αθώους.

Ωστόσο, τα anime που επιλέγουν να έχουν ως πρωταγωνιστές του τον αντίθετο ακριβώς τύπο, αυτά που επικεντρώνονται στο να δείχνουν ιστορίες ανθρώπων που θέλουν να διαλύσουν την κοινωνική συνοχή γιατί τους περιορίζει, ή ακόμα και βασανίζει η συγκεντρωτική διάταξή της (επομένως έχουμε μια αντιφατική, ενδοκαπιταλιστική εξέγερση ατόμου εναντίον κοινωνίας) ε, όσο να έχει, έχουν ένα ενδιαφέρον παραπάνω. Επίσης να τονιστεί ότι, τις περισσότερες φορές, δεν πρόκειται για ιστορίες anti-heroes. Πολλοί από αυτούς τους πρωταγωνιστές είναι κατά πολύ χειρότεροι των αντιπάλων τους. Παρακάτω θα δούμε μερικά από τα σπουδαιότερα anime που μας έκαναν να υποστηρίζουμε καθάρματα!

H σειρά έγινε με βάση “κακίας”

10) Lupin III

Ξεκινάμε από τα κλασικά, 70s manga δια χειρός Monkey Punch! Ναι, ο Lupin είναι ένας gentleman thief, και οι στόχοι του σίγουρα αξίζουν τις απώλειες που προκαλούνται από τα victimless εγκλήματά του. Όμως δεν παύει να είναι ένας εγκληματίας που περιφρονεί τη λυδία λίθο του καπιταλιστικού συστήματος: την ιδιοκτησία. Και για αυτό τον αγαπάμε! Βέβαια η… κοινωνική του διάθεση δεν προχωρά πέρα από αυτό, αλλά από κάπου πρέπει να γίνει η αρχή. Για τον Lupin ισχύει ο στίχος του Σιδηρόπουλου: Άντε…και καλή τύχη μάγκες!

9) Terror In Resonance

Το βαρύ, ψυχολογικό έργο των Shōten Yano, Hiroshi Seko,Jun Kumagai και Kenta Ihara μας δίνει δύο τρομοκράτες που προσπαθούν να εκδικηθούν τους κρατικούς μηχανισμούς που τους βασάνισαν και τους φέρθηκαν σαν πειραματόζωα. Η ολιγομελής οργάνωση Sphinx δε θα σταματήσει σε τίποτα για εκδίκηση και, στα μάτια της, για δικαιοσύνη….

8) Elfen Lied

Μπουμ! Δεν το περιμένατε αυτό. Ναι, η Lucy του κλασικού και αγαπημένου anime έχει σίγουρα έναν λόγο που την ωθεί σε αυτή τη δολοφονική μανία, όμως όλοι οι καλοί κακοί έχουν τα κίνητρά τους (αν είναι καλογραμμένοι).Ο ρατσισμός, τα βασανιστήρια και η κοινωνική απομόνωση στην οποία την καταδικάζουν σίγουρα μπορεί να ωθήσει κάποιον σε αυτό το σημείο. Το άφθονο αίμα όμως των θυμάτων της, όπως και ο σαδισμός με τον οποίο σκοτώνει λέει μια άλλη ιστορία…

7) 91 Days

Tα μαφιόζικα anime δεν είναι τόσο συνηθισμένα ή, όταν είναι, συνήθως απλά δανείζονται το όνομα της Μαφίας για να πουν μια εντελώς διαφορετική ιστορία. Το Katekyo Hitman Reborn πχ, ήταν ένα κλασικό shonen στο οποίο η Mαφία ήταν καλοί. Το 91 Days όμως μας δείχνει μια γνήσια μαφιόζικη ιστορία εκδίκησης, όπου η ανάγκη του πρωταγωνιστή, Angelo Lagusa, να προκαλέσει όχι απλά τον ίδιο πόνο που βίωσε όταν εκτελέστηκαν οι γονείς του, αλλά πολλαπλάσιο, οδηγεί σε μερικά πολύ σκοτεινά μονοπάτια…

6) Saga Of Tanya The Evil

Ξεκινώντας ως light novel από τους Carlo Zen (σενάριο) και Shinobu Shinotsuki (σχέδιο) το συγκεκριμένο αποτελεί από τα πιο περίεργα anime που έχουμε δει, που πάει το ζήτημα του transgenderism σε πιο… βίαια μονοπάτια.το Saga Of Tanya The Evil είναι η ιστορία ενός Ιάπωνα υπαλλήλου ο οποίος αναγεννάται στο σώμα ενός έφηβου κοριτσιού σε μια εκδοχή μιας (φανταστικής) κεντρικής Ευρώπη. Διαθέτοντας μεγάλο μαγικό ταλέντο και τεράστιες στρατηγικές ικανότητες, γρήγορα προοδεύει στον στρατό της χώρας. Αμέσως ξεκινά ένα όργιο βίας, καταστολής και επεκτατικών πολέμων που πολύ σύντομα της χαρίζει το χαριτωμένο προσωνύμιο… Devil of the Rhine. Και όλα αυτά απλά για να… ζήσει μια άνετη ζωή!

5) Angels of Death

Ο Zack είναι ένας σχιζοφρενής δολοφόνος που δεν έχει καμία δικαιολογία για τη στάση του. Απλά του αρέσει η βία. Έτσι λοιπόν το κλειστοφοβικό, απίστευτα βίαιο και σαδιστικό κτίριο στο οποίο είναι κλεισμένος αυτός και η (φαινομενικά) αθώα συντρόφισσά του, η Rachel Gardner, του δίνει την ευκαιρία να εξαπολύσει όλη του τη βαναυσότητα και εμάς τη δικαιολογία να τη χαρούμε.

4) Hellsing Ultimate

Ποιος αλήθεια είναι πιο κακός από τον άρχοντα της Νύχτας; Ο Αlucard μπορεί να σώζει, καμιά φορά και κατά λάθος, ανθρώπους, όμως το μόνο του ενδιαφέρον είναι η βία. Στη σειρά βλέπουμε βέβαια κάποια γεγονότα που τον διαμόρφωσαν και μπορούμε να καταλάβουμε καλύτερα τη διεστραμμένη του φύση, όμως αυτό δεν αλλάζει το γεγονός ότι το μόνο του ενδιαφέρον είναι να παίρνει ζωές. Και διάολε είναι τόσο καλός σε αυτό! Τα στατιστικά του Hellsing Ultimate μιλούν από μόνα τους: Ναζί: 900 ζόμπι, Καθολικοί Στρατιώτες: 3.000, Βρετανία: 1. Είναι τόσο άδικο. Για αυτούς.

3) Overlord

Μπορεί ο πρωταγωνιστής στο Overlord να ξεκινάει με τη συνείδηση ενός απλού ανθρώπου, αφού παγιδεύεται όμως στο video game Yggdrasil πολύ γρήγορα όμως αυτή χάνεται μέσα στο μεγαλείο του Lich Ainz Ooal Gown. Eκεί προχωρά σε όλο και περισσότερο φρικιαστικές πράξεις προσπαθώντας να ξαναζήσει τις χαμένες δόξες του παρελθόντος, αφήνοντας την ανθρωπιά του και το ενδιαφέρον για τις ανθρώπινες ζωές που σκοτώνει όλο και πιο μακριά…

2) Code Geass: Lelouch of the Rebellion

Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα. Αυτό είναι το moto του Lelouch από αυτό το κλασικό mecha anime που σίγουρα όλοι πρέπει να δουν. Έχοντας μια ευγενική πρόθεση, την απελευθέρωση του κόσμου από τη Βρετανική Αυτοκρατορία (ποιος δε θα το ήθελε αυτό, σε κάθε σύμπαν; ) οι πράξεις του μέχρι να φτάσει εκεί σίγουρα δικαιολογούν τον χαρακτηρισμό αποτρόπαιες…

1) Death Note

Ποιος άλλος πέρα από τον μεγαλομανή, αυτάρεσκο και υπερφιλόδοξο δολοφόνο της καρδιάς μας; Το κλασικότερο του κλασικού Death Note είναι η ουσία του anime με κακό πρωταγωνιστή που ενώ δε συμφωνείς σε τίποτα μαζί του δεν μπορεί παρά να σε συνεπάρει η ίδια η δύναμη της προσωπικότητας του!

YΓ: Μακριά από την ταινία του Netflix!

Μοιραστείτε το Άρθρο