Roll Initiative – Δέκα streamed shows για να δείτε τι σημαίνει DnD

Nίκος Γιακουμέλος Από Nίκος Γιακουμέλος 9 Λεπτά Ανάγνωσης

To Dungeons and Dragons ως tabletop RPG υπάρχει στη ζωή των nerds από τις αρχές του 1970, πιο συγκεκριμένα το 1974. Για χρόνια υπήρξε στυλοβάτης της nerd κατάστασης, περνώντας και αυτό τη δική του εφηβεία στα υπόγεια σπιτιών μέχρι να βγει στο φως και να το αγκαλιάσουν περισσότεροι άνθρωποι. Πλέον, όσο το ίδιο το παιχνίδι γίνεται όλο και πιο δημοφιλές, τόσο περισσότερες σειρές όπου άνθρωποι παίζουν εμφανίζονται στο διαδίκτυο. Άλλες σταθερές,  ακριβές παραγωγές από γνωστούς ηθοποιούς, άλλες παροδικές συνεργασίες, άλλες απλά μια κλήση Zoom μαγνητοσκοπημένη, όλα έχουν κάτι κοινό. Μεταφέρουν την αίσθηση του παιχνιδιού, το φιλικό ζεστό κλίμα και τον αυθορμητισμό της παρέα: τα δομικά συστατικά δηλαδή κάθε επιτραπέζιου που θέλει να λέγεται έτσι. Ακόμα και οι άνθρωποι που φτιάχνουν το παιχνίδι μεταπήδησαν μπροστά στην κάμερα για να παίξουν και οι ίδιοι.

Πολύωρα εβδομαδιαία video που όχι μόνο δεν κουράζουν αλλά συζητούνται επί ώρες, συζητήσεις για κανόνες και στρατηγικές (αν και το DnD πάντα επέτρεπε αλλαγές και αυτοσχεδιασμούς και δύο DM δε θα τρέξουν ποτέ με τον ίδιο τρόπο ακόμα και την ίδια ιστορία) και τελικά φιγούρες που γίνονται γνώριμες μέσα από το ίδιο το παιχνίδι και το επηρεάζουν το πως εξελίσσεται.

Quests & Queers

Ένα φάμπιουλους stream με ένα πολύχρωμο LGBTQ cast, το Quests & Queers προσφέρει ένα απολαυστικό playthrough σε ένα homebrew campaign setting όπου οι θεοί περπατούν ανάμεσα στους ανθρώπους ως θνητοί και οι κίνδυνοι παραμονεύουν σε κάθε γωνία. Οι παίκτες εστιάζουν με μεγάλη χαρά στο role play, ενώ το χιούμορ και η χημεία τους κάνει τα παιχνίδια τρομερά διασκεδαστικά.

Το βλέπετε:

Twitch: questsandqueers

Υoutube: Quests And Queers

Acquisitions Incorporated: The “C” Team

Από τους δημιουργούς πολλών επίσημων περιπετειών και βιβλίων της WotC,  Chris Perkins και Jerry Holkins, το εν λόγω stream διαπρέπει γιατί ενώ οι ίδιοι οι συμμετέχοντες είναι βετεράνοι, το παιχνίδι απέχει παρασάγγας από το να ονομαστεί οτιδήποτε άλλο από χαβαλεδιάρικο. Κλισέ διακωμωδούνται ανελέητα, τα N/PCs είναι χαοτικά και τρομερά αστεία και γενικότερα φαίνεται η εμπειρία ανθρώπων που ξέρουν το παιχνίδι και δε διστάζουν να πειραματιστούν με τρολοσυνθέσεις.

Το βλέπετε εδώ:

Twitch: Pennyarcade

Youtube: PennyArcadeTV

D20 Babes

Με DM τον βραβευμένο με Eisner Κurtis J. Weibe (Rat Queens) το D20 Babes παρουσιάσει ένα all female cast χαρακτήρων, με επικεφαλής τη Shanon Woodhouse, η οποία ήταν και η κινητήρια δύναμη πίσω από τη σειρά. Οσοι έχετε δει το Rat Queens, το D20 Babes είναι το δυναμικό fem DnD αντίστοιχο του!

Force Grey

Ένα stream στο επίσημο κανάλι του D&D, το Force Grey παρουσιάζει ίσως τους πιο αναγνωρίσιμους ανθρώπους που παίζουν DnD αυτή τη στιγμή: τη Deborah Ann Wol (Daredevil), τoν Joe Manganiello (Justice League) τον Mich Dylan Sprouse (Sweet Life of Zach and Cody) και αρκετοί άλλοι καλεσμένοι. DM τους είναι ο πιο γνωστός αυτή τη στιγμή story teller του παιχνιδιού, ο Matt Mercer, τον οποίο θα δούμε και πιο κάτω στη λίστα.

Ένα campaign στο πιο γνωστό setting του παιχνιδιού, το Forgotten Realms, με επίσημες  περιπέτειες, αναγνωρίσιμους ανθρώπους και πολύ εύκολο να το ακολουθήσει κάποιος, είναι ίσως και το πιο καλό στο να εισαχθεί κάποιος στη μαγεία του DnD!

Το βλέπετε:

Twitch: DnD

Youtube: Dungeons & Dragons

Maze Arcana

Το πολύ δυνατόν προσόν του Maze Arcana είναι η DM του, η απίστευτη Satine Phoenix. Με ένα all female cast από βάρδους που ταξιδεύουν στο Faerun (το επίσημο setting) η Phoenix έχει πλάσει πολλές θεότρελες και πολύπλοκες ιστορίες για τις παίκτριες της αλλά και τους καλεσμένους που είχε ανά διαστήματα.

Την ίδια στιγμή η Phoenix έχει και video με dm tips για όσους θέλουν να φτιάξουν κόσμους και τρελές περιπέτειες μακριά από κλισέ.

Το βλέπετε:

Twitch: MazeArcana

Youtube: Maze Arcana

The Chain of Acheron

Ένας από τους πιο γνωστούς DMs, τον Matthew Colville, ο οποίος στο κανάλι του έχει προσφέρει ώρες υλικού με συμβουλές και σε ένα πολύ άρτιο τεχνικά stream, το The Chain of Acheron ήταν αίτημα των fans πολύ πριν γίνει! Mε homebrew setting και classes, εστιασμένο σε πολιτικές δολοπλοκίες και πολύ ενδιαφέρουσες επιλογές από τους παίκτες, το The Chain of Acheron προσφέρει απλόχερα ιδέες και λύσεις σε κάθε πρόβλημα ή creators block που μπορεί να αντιμετωπίσετε.

Το βλέπετε:

Youtube: MCDM

Dimension 20

Mε τις γνώριμες φιγούρες των ηθοποιών του College Humor και Dm τον υπερεκφραστικό Brennan Lee Mulligan, το Dimension 20 κάνει σύντομα και πολύ διασκεδαστικά campaigns, ξεφεύγοντας εντελώς από τα κλισέ. Ιστορίες για έναν φανταστικό κόσμο που μοιάζει με… τις ΗΠΑ του ’50, τολκινικές καταστάσεις όπου οι κακοί πρέπει να σώσουν… το κακό αλλά και urban fantasy είναι μερικά από τα σκηνικά που μπορούμε να δούμε στο κανάλι αυτό. Με πολύ ενέργεια και εκπληκτικό role play, είναι μια πολύ καλή επιλογή για «τηλεοπτικό» DnD ( μην περιμένετε δηλαδή τα δικά σας παιχνίδια να έχουν ηχητικά εφέ…)

Realmsmith

Μία από τις καλύτερες περιπέτειες του DnD  είναι το Curse of Strahd. Ένα από τα καλύτερα playthrough αυτής της περιπέτειας είναι στο stream των Realmsmith με το Into the Mist series, oπότε ένα και ένα κάνει δύο.

Εξαιρετικοί παίκτες σε αγωνιώδης καταστάσεις και ένας DM που κατανοεί το κείμενο και, πολύ πιο βασικό, πότε να φύγει από αυτό, το stream κέρδισε τόση δημοτικότητα που παρουσιάστηκε στο επίσημο κανάλι του DnD στο Youtube. Μάλιστα, σε αντίθεση με τα περισσότερα streams της λίστας που είτε έχουν τελειώσουν είτε έχουν μπει σε παύση λόγω κορονοϊού, αυτοί συνέχισαν ψηφιακά και μάλιστα ξεκίνησαν και ένα νέο campaign, στο Wildermount του Μatt Mercer, ο οποίος είναι και παίκτης!

Το βλέπετε:

Twitch: RealmSmith

Youtube: RealmSmith

High Rollers

Επιτέλους λίγη Ευρώπη. Με μια γοητευτική βρετανική προφορά, το High Rollers του DM Mark “Sherlock” Hulmes είναι ένα stream σε εντελώς homebrew setting και τρομερό roleplay από τους παίκτες που αξίζει να το δείτε αν ψάχνετε ιδέες για τα δικά σας παιχνίδια ή απλά θέλετε να διασκεδάσετε βλέποντας κόσμο να παίζει με έναν διαφορετικό τρόπο classes και races.

Critical Role

Hello and welcome to tonight’s episode of Critical Role, where a bunch of nerdy-ass voice actors sit around and play Dungeons and Dragons

Tα λόγια αυτά, καλοσώριζουν κάθε Πέμπτη εκατοντάδες χιλιάδες fans σε όλο τον κόσμο στο πιο πετυχημένο και αναγνωρίσιμο stream για DnD που υπάρχει. Με πάνω από 200 3ωρα επεισόδια και δύο campaigns σε διάστημα 5 χρόνων (σε homebrew setting, το οποίο εκδόθηκε και μάλιστα έγινε μέρος του official lore) ο Μathew Mercer μαζί με τους 7 παίκτες του, όλοι τους έμπειροι voice actors (των οποίων  τη φωνή θα αναγνωρίσετε από δεκάδες παιχνίδια όπως το Skyrim, το Last of Us ή το Overwatch),  δίνουν ζωή σε έναν πολύπλοκο κόσμο, με εκατοντάδες NPC και ανθρώπινους, πολύπλοκους ήρωες.

Το να βλέπει κανείς Critical Role είναι σα να βλέπει μια πολύ καλή σειρά. Συνδέεται με τους χαρακτήρες στενοχωριέται όταν παθαίνουν κάτι, χαίρεται στις χαρές τους. Οι χάρτινοι ήρωες των Liam O’Brian, Laura Bailey,  Marisha Ray, Sam Riegel, Travis Willingham και Taliesin Jaffe, τους οποίους δε βλέπεις ποτέ, φαντάζουν πολύ πιο αληθινοί από χαρακτήρες άλλων σειρών που σε βομβαρδίζουν με την εικόνα τους.

Το stream ήταν τόσο πετυχημένο οι ιστορίες των ηρώων του πρώτου campaign θα γίνουν animated σειρά με δύο σεζόν, η πρώτη χρηματοδοτημένη από τους fans της σειράς και η δεύτερη από την Amazon.

To βλέπετε:

Twitch: CriticalRole

Critical Role Channel: Critical Role

Geek and Sundry Channel: Geek & Sundry

Μοιραστείτε το Άρθρο
Γεννήθηκε με μεγάλη επιτυχία αλλά μετά άρχισε καπου να δυσκολεύει το πράγμα. Σπούδασε Επικοινωνία και μετά αποφάσισε πως δεν του αρέσει να επικοινωνεί. Όνειρο του να μετακομίσει στην Σαχάρα όπου θα έχει ησυχία, αλλά μέχρι να το καταφέρει δουλεύει κωπηλάτης.