Η Νικολέτ και η εποχή του τέλους της σοβαροφάνειας στα comics

Έφη Kαραχάλιου Από Έφη Kαραχάλιου 2 Λεπτά Ανάγνωσης

Το “Νικολέτ” είναι μια ιστορία εκδίκησης, προδοσίας και αχαλίνωτου ερωτισμού, που κυκλοφορεί από την Jemma Press και είναι γραμμένο και σχεδιασμένο με το μοναδικό στυλ του Σταύρου Κιουτσιούκη και τα χρώματα από την Σοφία Σπυρλιάδου!

bks-0814141Ένα ακριβό αυτοκίνητο, ένα βινύλιο, τα ρούχα της Ούμα Θέρμαν και το βιβλίο «Γόνατο της Κλαίρης» είναι απλά κάποια ασύνδετα μεταξύ τους αντικείμενα, που όμως για την Νικολέτ αποτελούν πηγές ηδονής. Βασικά για την Νικολέτ, το οτιδήποτε θα μπορούσε να είναι αντικείμενο ηδονής αρκεί να ανήκει στον φιλήσυχο Κροίσο Σερ Κόμετ.

To Νικολέτ είναι κατά βάση ένα κόμικ με ερωτικό περιεχόμενο, που όμως αποτελεί τομή για το είδος του. Κάνει κωμωδία πάνω στο παράλογο και το εκκεντρικό, αλλά πρωτοτυπεί ως προς την αντιμετώπιση της γυναικείας σεξουαλικότητας. Ζητήματα ταμπού για την ελληνική κοινωνία όπως ο γυναικείος αυνανισμός, ο οργασμός, η σεξουαλική διέγερση και ικανοποίηση των γυναικών και το λεσβιακό σεξ, θίγονται έμμεσα υπό το πρίσμα της συνεχής ικανοποίησης των φαντασιώσεων της Νικολέτ με αντικείμενα του Σερ Κόμετ.

Σκηνές ωμού σεξ ξεπετάγονται από τις σελίδες του κόμικ χωρίς συστολές στο σπίτι του κόμη, με τον ίδιο αναίσθητο και γενικά ανίκανο να συμμετέχει ή έστω να παρακολουθήσει τη σεξουαλική συνεύρεση μεταξύ της Νικολέτ και της φίλης της. Γιατί όμως τόση εμμονή με τα αντικείμενα του κόμη; Ποια η σχέση της Νικολέτ με τον κόμη; Η απάντηση δίνεται μερικώς από το κόμικ, που τοποθετείται σε ένα χρονικά απροσδιόριστο περιβάλλον και είναι μια συρραφή οργασμών. Τα χρώματα της Σοφίας Σπυρλιάδου δίνουν έναν χαρούμενο και ζωηρό τόνο, εναλλάσσοντας τις pale αποχρώσεις του background με τα έντονα χρώματα.

Εμείς να ευχηθούμε καλή επιτυχία στα Ελληνικά Βραβεία Κόμικς στις Κατηγορίες Καλύτερου Κόμικ, Καλύτερου Σεναρίου, Καλύτερου Σχεδίου, Καλύτερου Εξωφύλλου και Καλλιτεχνικής Επιμέλειας και ευελπιστούμε να υπάρξουν περισσότερα τέτοια κόμικ στο μέλλον.

Μοιραστείτε το Άρθρο