Ο εκλεκτός Joker και η γυναίκα με τα χίλια πρόσωπα εναντίον του Donald Trump

admin Από admin 3 Λεπτά Ανάγνωσης

Για τους δικούς του λόγους, το Hollywood δεν πήρε με καλό μάτι την εκλογή του Donald Trump. Eίτε πρόκειται για φιλελεύθερους οπαδούς της Χίλαρι είτε για πιο συνειδητοποιημένους αριστερούς, όπως η Susan Sarandon και ο Mark Ruffalo , ελάχιστοι χάρηκαν με την άνοδο του αντιδραστικού ακροδεξιού Trump.

H αντίδραση αυτή είχε διάφορες εκδοχές. Η πιο ευφάνταστη ήρθε πάλι (τι έκπληξη) από την nerd κουλτούρα και έναν από τους πιο εμβληματικούς εκφραστές της, τον ένα και μοναδικό  Mark Hamill. 

Ο εκλεκτός της Force έχει αγαπηθεί και ως Joker στο τρομερό Βatman- The Αnimated Series του 1992 και πλέον θεωρείται το standard για το πως πρέπει να ακούγεται η φωνή του Clown Prince of Crime.  Ο Mark Hamill  επέλεξε λοιπόν να δώσει την ανατριχιαστική φωνή του  στα μνησίκακατα tweets του νέου Προέδρου των ΗΠΑ, δείχνοντας την super villain διάσταση του. Δυστυχώς χωρίς το στυλ και τη γοητεία του Joker…

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=0XRue9Vx-8c]

Η πρόταση είχε γίνει αρχικά από τον συγγραφέα και ηθοποιό Matt Oswalt, ο οποίος εμπνεύστηκε «μια εφαρμογή στην οποία θα μπορείς να εισάγεις κάθε τουίτ του Trump για να το αναπαράγει με τη φωνή του Joker αλά Mark Hamill» και ο Mark Hamill το έκανε πραγματικότητα.  Ο ίδιος μάλιστα σημείωσε: Κανείς δεν γράφει καλύτερους super-villain διαλόγους από τον Τραμπ.

joker2

Το τουίτ με το ηχητικό μήνυμα του Mark Hamill- Joker φέρει τον αριθμό 1 υποσχόμενο τη συνέχεια…

Άλλη «καλλιτεχνική» επίθεση στον Trump  έρχεται από την τελετή απονομής των Χρυσών Σφαιρών. Η Meryl Streep (θερμή υποστηρίκτρια της Hillary Clinton ) αποδεχόμενη το βραβείο Cecil B. DeMille μίλησε για τους συναδέλφους της που είναι μετανάστες ή προέρχονται από φτωχές οικογένειες των ΗΠΑ για να δείξει ότι το Hollywood στηρίζεται σε αυτούς τους ανθρώπους αλλά θύμισε και μια πολύ κακή ερμηνεία του Trump : «Ο άνθρωπος που ζητούσε να πάρει την πιο σεβαστή θέση στη χώρα μας μιμήθηκε έναν δημοσιογράφο με ειδικές ανάγκες. (…) Αυτό το ένστικτο να ταπεινώνεις κάποιον, όταν δίνεται ως παράδειγμα δημοσίως από κάποιον δυνατό μεταδίδεται στη ζωή όλων, γιατί κατά κάποιο τρόπο δίνει στους ανθρώπους την άδεια να κάνουν το ίδιο.»
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=NxyGmyEby40]

Ο Τραμπ απάντησε αρνουμενος την κατηγορία και την χαρακτήρισε υπηρέτη της Hillary Clinton  αλλά και «μία από τις πιο υπερεκτιμημένες ηθοποιούς»…

 

 

Μοιραστείτε το Άρθρο