Πες μου τη σχολή σου να σου πω ποιο anime να δεις!(part 4)

admin Από admin 6 Λεπτά Ανάγνωσης

Εκτός από τα έξαλλα 12χρονα που περνούν ώρες μαλώνοντας online για anime που θα έχουν ξεχαστεί σε δυο χρόνια, υπάρχεις και εσύ φίλε/η φοιτητή/τρια που βλέπεις anime απλά επειδή σου αρέσουν και το σημαντικότερο: δεν υπερασπίζεσαι τις επιλογές σου λες και είναι το μόνο πράγμα που σε χαρακτηρίζει. Το σημερινό αφιέρωμα είναι λοιπόν για σένα που σπουδάζεις, οπότε κάτσε κάπου αναπαυτικά(αν δεν το κάνεις ήδη), πιες καφέ(αν δε το κάνεις ήδη) και δες ποιο καινούργιο ψαγμένο anime θα δεις.

Για το πρώτο μέρος του αφιερώματος, κάνε κλικ εδώ, για το δεύτερο εδώ και για το τρίτο εδώ.

Νοσηλευτική-Nurse Witch Komugi-chan Magikartenurse-witch-komugi-chan-promo

O Ungrar , ο βασιλιάς των ιών , έχει δραπετεύσει από το κελί της φυλακής του στον κόσμο των εμβολίων. Η Maya, η θεά αυτού του κόσμου στέλνει το κουνέλι  Mugimaru κάτω στη Γη για να βρει έναν άνθρωπο για να δεχτεί τις δυνάμεις του εμβολίου και να γίνει Νοσοκόμα . Βρίσκει το καλύτερο-και το μόνο πρόθυμο βασικά-άτομο για τη δουλειά όταν συναντά την Komugi Nakahara . Η Komugi είναι μια παιχνιδιάρα , κάπως τεμπέλα και αφηρημένη έφηβη που έχει το όνειρο  να γίνει ένα cosplay είδωλο . Προσπαθώντας λοιπόν να ισορροπήσει μεταξύ της καριέρας της στην Εταιρεία Προώθησης Kiri – Pro και τη νέα της δουλειά και με την βοήθεια της φίλης της, Koyori, θα συνεχίσει την προσπάθειά της να πολεμήσει τους ιούς.

Παιδαγωγικά-Kodomo no Jikana9da2d15367ed706daf412e4f1a9c50076e5bce6_hq

Να δηλώσουμε αρχικά ότι αυτή η σειρά είναι το ΑΝΤΙΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ για την σχέση του καθηγητή με τον δάσκαλο. Ο 23χρονος δάσκαλος  δημοτικού σχολείου Daisuke Aoki ξεκινά την πρώτη μέρα του στο Δημοτικό Σχολείο Futatsubashi και είναι υπεύθυνος για την άτακτη τάξη 3-1. Ένας από τους μαθητές του, ένα μικρό κορίτσι που ονομάζεται Rin Kokonoe, αναπτύσσει γρήγορα μια συμπάθεια προς αυτόν, φτάνοντας στο σημείο να ισχυρίζονται ότι Daisuke είναι ο «φίλος» της. Έτσι συνεχίζει να τον ενοχλεί για να τα καταφέρει, ακόμη και αν αυτό θέσει την καριέρα του δασκάλου της σε κίνδυνο, δίνοντάς μας μια σειρά μες στα στερεότυπα, χωρίς καθόλου χιούμορ που είναι μόνο ενοχλητική.

Μηχανικοί/ Πολυτεχνείο- Classroom☆Crisis  482aa09d7c89de296769bd5fd80c14301435186404_fwide

Στην τέταρτη αποικία Τόκιο στον Άρη βρίσκεται η τάξη με τα φωτεινότερα μυαλά της Kirishina Corporation που ασχολείται με την τελευταία τεχνολογία στον τομέα της αεροδιαστημικής: η A-TEC, με επικεφαλή τον ιδιοφυή μηχανικό Kaito Sera, που αναμένει για την άφιξη του νέου μέλους τους. Καθίσταται σαφές, ωστόσο, ότι ο μαθητής μεταφοράς δεν είναι καθόλου συνηθισμένο άτομο . Από την άλλη, ο Nagisa Kiryuu, νεοδιορισθείς επικεφαλής της A-TEC και ο νεότερος αδελφός του Διευθύνοντος Συμβούλου της εταιρείας, αποστέλλεται για να τερματίσει την λειτουργία της τάξης . Για να διατηρήσει την τάξη,ο  Kaito και οι μαθητές του εργάζονται απεγνωσμένα για την ανάπτυξη ενός διαδόχου του πιο ισχυρού πύραυλου τους, το Χ-2. Παρά το γεγονός αυτό, οι ξεχωριστές υποθέσεις τους σύντομα αποκαλύπτουν ότι στην Kirishina Corporation κρύβονται πολλά μυστικά .

Καλών Τεχνών-Barakamonbarakamon-full-1750726

Ο Seishuu Handa είναι ένας ταλαντούχος καλλιγράφος αλλά δυστυχώς, πολύ ναρκισσιστής. Όταν ένας επαγγελματίας χαρακτηρίζει ένα έργο του που κέρδισε σε διαγωνισμό «μη-πρωτότυπο», Seishuu χάνει γρήγορα την ψυχραιμία του με σοβαρές επιπτώσεις. Ως τιμωρία, αλλά και για να τον βοηθήσει να αναθεωρήσει , ο πατέρας του Seishuu τον εξορίζει στα νησιά Goto, μακριά από τον άνετο τρόπο ζωής που έχει συνηθίσει. Έτσι, σε μια αγροτική τοποθεσία, ο Seishuu πρέπει να προσπαθήσει να βρει νέα έμπνευση και να αναπτύξει το δικό του μοναδικό στυλ αλλά δεν τον αφήνουν τα θορυβώδη παιδιά των γειτόνων και οι ενεργητικοί γέροι του νησιού, αφού μπαινοβγαίνουν απρόσκλητοι στο σπίτι του ! Η νεώτερη προσθήκη στην φιλόξενη και ιδιόμορφη κοινότητα Goto θέλει μόνο να τελειώσει η δουλειά, αλλά τα νησιά είναι μακριά από την ειρηνική εξοχή που φανταζόταν.

Γεωλογία- Sacred Seven255bcyber12-com255d_sacred_seven_-_01-mp4_snapshot_21-02_255b2011-07-23_12-53-19255d

Ο Alma Tandōji ζει μια μοναχική ζωή σε ένα λιμάνι της πόλης ,στην περιοχή της Kanto. Μια μέρα, προσεγγίζεται από την ΑΙΒΑ Ruri που ζητά τη βοήθειά του, με την δύναμη του Sacred Seven το  οποίο κατοικεί μέσα τον Alma. Στο παρελθόν, ο Alma είχε βλάψει τους ανθρώπους με την εν λόγω δύναμη γι’ αυτό και αρχικά αρνείται .. Αλλά όταν η ειρηνική πόλη δέχεται επίθεση από ένα τέρας, ο Alma αποφασίζει απρόθυμα να χρησιμοποιήσουν την δύναμή του. Ωστόσο, οι εξουσίες του ξεφεύγουν από τον έλεγχό του και η κατάσταση γίνεται ακόμη πιο δύσκολη. Εκείνη τη στιγμή, η Ruri έρχεται να τον βοηθήσει , εισάγοντας μια ιερή πέτρα που βρίσκεται στο κολιέ της και τον μετατρέπει στην πραγματική μορφή του.

 

Ποια σχολή ξεχάσαμε;Γράψε μας στα σχόλια…

Μοιραστείτε το Άρθρο