Ξανά-είδαμε και βιώσαμε το Stranger Things στα Reflections της Death Disco!

Nίκος Γιακουμέλος Από Nίκος Γιακουμέλος 4 Λεπτά Ανάγνωσης

Tην Πέμπτη 15/9, η αγαπημένη σειρά του καλοκαιριού είχε την τιμητική της!  Το Stranger Things, η σειρά του Netflix που με μόλις 8 επεισόδια, έγινε αμέσως η αγαπημένη του κοινού και βύθισε την τηλεόραση σε μια βαθιά νοσταλγία για τα 80s, την επιστημονική φαντασία της εποχής και το… DnD. Ήταν η σειρά που μας θύμισε (ή έδειξε στους πιο νέους) πόσο βαθιά αποκομμένη ήταν η φάση των nerds τότε και πόσο έχουμε προχωρήσει σήμερα, όπου πλέον η nerd κουλτούρα βγήκε από το περιθώριο και διεκδικεί όχι μόνο την μερίδα του λέοντος από την μαζική κουλτούρα, αλλά και καλλιτεχνικές αξιώσεις, και μάλιστα… αναδρομικά!14324220_573073432885337_7580019807559846294_o

Η σειρά αυτή ήταν και το θέμα των Reflection εκείνη την Πέμπτη και φυσικά το Smassing Culture δεν θα μπορούσε να λείπει! Φτάσαμε νωρίς στην Death Disco, όπου μας υποδέχθηκαν οι γνώριμες μουσικές του Γιώργου Σαφελά αλλά και αρκετός κόσμος, ο οποίος περίμενε την έκληξη που είχε τάξει η ψυχή των Reflections μέσω facebook στους θαμώνες! To σκηνικό ήταν αρκετά διαφορετικό και όλα έδειχναν μια εκδήλωση διαφορετική από τις άλλες.

Τον κύκλο των ομιλιών άνοιξε ο δικός μας Αλέξανδρος Μινωτάκης. Αναφέρθηκε στο έντονο στοιχείο της νοσταλγίας που διαποτίζει το Stranger Things, τό  οποίο, όπως σχολιάσε, αποτελεί ουσιαστικά ένα κολλάζ παλαιότερων ταινιών της εποχής που αναπαριστά, με κάποιες σκηνές μάλιστα να είναι καλοφτιαγμένες αντιγραφές. πράγμα το οποίο όχι μόνο δεν κρύβει, αλλά το αναδεικνύει με τέτοιο δυναμισμό που καταλήγει να είναι μία από τις αρετές της σειράς. Ταυτόχρονα, το show πέτυχε, τουλάχιστον ως ένα βαθμό, να εμπνεύσει τόσο τους 30αρηδες, στους οποίους απευθυνόταν, όσο και τους κάπως νεότερους…

14264937_573336702859010_4490279312190268100_n

Μετά την πρώτη ομιλία, ξεκίνησαν οι αλλαγές! Η Μαρία Βορριά, από το τρομερό Playstories ήταν εκεί με ένα ομαδικό, interactive παιχνίδι, με ολίγη από escape room για όλους τους παρευρισκομένους, από το οποίο μάλιστα δεν έλειπαν ούτε τα εφέ, τα… τέρατα πίσω από τις κλειστές κουρτίνες και οι ηθοποιοί! Το παιχνίδι ακολουθούσε την πορεία της σειράς, μεταφέροντας μας, έστω και για λίγο, την επαρχιακή γαλήνη των ΗΠΑ της δεκαετίας του 1980, όπου παίξαμε DnD, ερευνήσαμε την εξαφάνιση ενός φίλους μας και λύσαμε τους  γρίφους! Ήταν μια ιδιαίτερη εμπειρία για το κοινό των Reflections, η οποία έχει να δώσει πολλά ακόμα στο μέλλον!

Στην συνέχεια, ο Μιχάλης Γεωργοστάθης του Fantasticon ανέβηκε στην σκηνή. Με το γνωστό καυστικό του ύφος, συνέκρινε το Stranger Things με το τρομερό… Mad Max- Fury Road και τις γενικές ομοιότητες της σειράς με άλλες ταινίες και βιβλία του παρελθόντος. Λίγο αργότερα, στην σκηνή πήρε θέση η Φράνση Παπουτσάκη, μία από τους νικητές του διαγωνισμού, που όπως και ο προηγούμενος ομιλητής ήταν από τους  νικητές του διαγωνισμού της Nightread Books με τον σκιτσογράφο Αρη Λάμπο όπου συζήτησαν  για την σειρά, το κλίμα που απέπνεε, ενώ από την παρέμβαση τους δεν έλειπε ούτε η λογοτεχνία!  Την εκδήλωση έκλεισε για άλλη μια φορά ο Ανδρέας Μιχαηλίδης, που μίλησε για την άλλη μεγάλη επιρροή του Stranger Things, τον… πατερούλη Howard Phillips Lovecraft!

Για κάποιες από τις παρακάτω φωτογραφίες ευχαριστούμε την Μαρία Μακρυγιάννη!

Μοιραστείτε το Άρθρο
Γεννήθηκε με μεγάλη επιτυχία αλλά μετά άρχισε καπου να δυσκολεύει το πράγμα. Σπούδασε Επικοινωνία και μετά αποφάσισε πως δεν του αρέσει να επικοινωνεί. Όνειρο του να μετακομίσει στην Σαχάρα όπου θα έχει ησυχία, αλλά μέχρι να το καταφέρει δουλεύει κωπηλάτης.