Oι 10 καθηγητές σε anime που θα ευχόσουν να είχες στο σχολείο σου!(part 1)

admin Από admin 5 Λεπτά Ανάγνωσης

Βλέπεις μέχρι αργά anime, οπότε πας την επόμενη μέρα στο σχολείο και εκεί που είσαι ένα βήμα πριν το βαθύ λήθαργο, σκέφτεσαι ότι αν ήταν κάποιος χαρακτήρας από anime και σου έκανε μάθημα, τώρα θα πρόσεχες ήδη και θα περνούσε και πιο γρήγορα η ώρα μέχρι το διάλειμμα. Το σενάριο αυτό όμως έχει ένα σημαντικό μειονέκτημα: είναι στην φαντασία σου! Οπότε εμείς ήμαστε εδώ για να σου τα περιγράψουμε…

Urahara Kisuke – Bleach

kisuke-kisuke-urahara-34305877-1280-720

Από τα πρώτα επεισόδια φαίνεται ότι ο τύπος με το μαγαζί με τα αντικείμενα Shinigami δεν είναι τόσο ήσυχος όσο δείχνει. Πράγματι, πίσω από το σαρκαστικό χιούμορ και το αστείο καπέλο, κρύβεται ένας πολεμιστής με τεράστιες στρατηγικές, επιστημονικές και ψυχικές δυνατότητες που απλώς εξορίστηκε στον ανθρώπινο κόσμο. Η τωρινή του συμπεριφορά όμως δεν θυμίζει σε τίποτα τον αγχώση και ανασφαλή νέο που πριν 100 χρόνια που έγινε αρχηγός του 12ου τμήματος. Αυτός είναι που θα βοηθήσει τον Ichigo να ανακτήσει τις δυνάμεις Shinigami και θα μείνει στην μνήμη μας για την ευγενική αλλά και ανέμελη προσωπικότητά του.

Jiraiya –Naruto

jiraiya-jiraiya-17697368-1280-720

Ο Jiraiya παρά την ανώμαλη και διεστραμμένη φύση του, αλλά παραμένει ένας από τους καλύτερους νίντζα μαχητές και καθηγητές που πέρασαν στην  ιστορία του anime. Πριν διδάξει τον Naruto, τον τελευταίο του μαθητή, έκανε ταξίδια σε όλο τον κόσμο προσπαθώντας να μαζέψει όση περισσότερη γνώση μπορούσε, προκειμένου να αφήσει μια παρακαταθήκη. Παράλληλα για να κερδίσει κάποια χρήματα γράφει διηγήματα για τις εμπειρίες του με τις γυναίκες και περηφανεύεται που δεν τον έχουν  πιάσει να κρυφοκοιτάζει. Αν και είναι εγωιστής και ματαιόδοξος, θα διδάξει πολλά πράγματα στον Naruto,τόσο σε θέματα πολεμικής τεχνικής όσο και πιο «ενήλικα».

Aikuro Mikisugi -Kill la Kill

708663-kill_la_kill___09___large_23

O ενθουσιώδης δάσκαλος της Ακαδημίας Honnōji εμφανίζεται ως ένας συνηθισμένος τύπος που φοράει Ray-ban και περιφέρεται με ένα ανόητο βλέμμα προβάτου στο σχολείο. H όλη εμφάνιση είναι η κάλυψη για το πιο περήφανο μέλος της αντιστασιακής ομάδας «Nudist Beach» («παραλία γυμνιστών»). Ο Mikisugi έχει διεισδύσει στο σχολείο τόσο για να ενισχύσει τον αγώνα της Ryūko κατά του ομίλου Kiryūin και να ανακαλύψει περισσότερα για τις Life Fibers . Αυτό τον οδηγεί στο να αγωνίζεται  για την προστασία των μελών της οργάνωσης (και τον υπόλοιπο κόσμο) από τον έλεγχο του μυαλού που ασκούν οι ίνες των ρούχων. Όπως ισχύει και για την υπόλοιπη ομάδα , ο Mikisugi όταν δεν προσποιείται, ντύνεται με όσα λιγότερα ρούχα γίνεται και οι θηλές του λάμπουν κάθε φορά που είναι γυμνός, αλλά αυτό μάλλον δεν βελτιώνει την εικόνα που έχετε σχηματίσει ήδη για αυτόν.

 Eikichi Onizuka -Great Teacher Onizuka

onizuka-eikichi-full-291242

Ο Eikichi Onizuka σίγουρα δεν είναι ο τύπος του καθηγητή που πέρασε την ζωή του μέσα στα βιβλία, καθώς ήταν μέλος μιας συμμορίας μοτοσικλετιστών . Ανέπτυξε τη δική του φιλοσοφία για τη ζωή από τότε που ήταν και εκείνος μικροεγκληματίας και θέλει να τη μοιραστεί στην προσπάθειά του να γίνει ο καλύτερος καθηγητής που υπήρξε ποτέ-χωρίς να τον χαλάσει βέβαια και καμία μόνη μητέρα μαθητή στο δρόμο για την επιτυχία . Αναλαμβάνει λοιπόν δουλειά ως εκπαιδευτής σε μια ομάδα μαθητών που έχουν οδηγήσει όλους τους προηγούμενους δασκάλους τους μυστηριωδώς σε  ατυχή συμβάντα . Επιφορτισμένος με την τεράστια πρόκληση του να βάλει σε σειρά ένα μάτσο κακομαθημένων, ο Onizuka θα χρησιμοποιήσει την λογική του δρόμου και θα είναι σε θέση να θεραπεύσει κάθε μαθητή , ένα κάθε φορά .

Korosensei- Assassination Classroom

nbmkl

Δεν είναι άνθρωπος, δεν είναι μηχανή, είναι ένα κίτρινο «χταπόδι» που σκοπεύει να καταστρέψει την Γη.  Η πραγματική αποστολή του Korosensei δεν είναι όμως να είναι ένα όπλο μαζικής καταστροφής . Σε αυτό που πραγματικά διαπρέπει είναι ότι αποτελεί μια θετική κινητήρια δύναμη για τους κοινωνικά απροσάρμοστους μαθητές του, ακόμη και όταν προσπαθούν  να τον δολοφονήσουν . Έτσι, διδάσκει τον Tomochito Sugino να βελτιώσει τις ικανότητές του στο baseball ,εστιάζοντας στις δικές τoυ δυνάμεις και ωθεί τον Nagisa στο να αποκτήσει αυτοεκτίμηση , αντί να ρίχνει συνεχώς τις οικογενειακές ευθύνες πάνω του. Παράλληλα, ο ίδιος έχει ένα μάλλον τραγικό παρελθόν που μέχρι τώρα δεν έχει αποκαλυφθεί.

 

Μοιραστείτε το Άρθρο