Πες μου τη σχολή σου να σου πω τι anime να δεις! (part 1)

admin Από admin 6 Λεπτά Ανάγνωσης

Εκτός από τα έξαλλα 12χρονα που περνούν ώρες μαλώνοντας online για anime που θα έχουν ξεχαστεί σε δυο χρόνια, υπάρχεις και εσύ φίλε/η φοιτητή/τρια που βλέπεις anime απλά επειδή σου αρέσουν και το σημαντικότερο: δεν υπερασπίζεσαι τις επιλογές σου λες και είναι το μόνο πράγμα που σε χαρακτηρίζει. Το σημερινό αφιέρωμα είναι λοιπόν για σένα που σπουδάζεις,  (ή θα σπουδάσεις) οπότε κάτσε κάπου αναπαυτικά (αν δεν το κάνεις ήδη), πιες καφέ (αν δε το κάνεις ήδη) και δες ποιο καινούργιο ψαγμένο anime θα δεις.

Αστυνομία- You’re Under Arrest

you_re_under_arrest_249500

Η ιστορία περιστρέφεται γύρω από δυο κοπέλες, την Natsumi Tsujimoto και την Miyuki Kobayakawa , που τυχαίνει να δουλεύουν στο φανταστικό Αστυνομικό Τμήμα Bokuto,στο Tokyo. Το μεγαλύτερο μέρος της σειράς αντανακλά σχετικά με το καθεστώς φιλία μεταξύ Miyuki και Natsumi που ασχολούνται με την προσωπική τους ζωή και τις σχέσεις στην δουλειά τους ως αστυνομικοί. Η σειρά αντανακλά επίσης την ανθρώπινη πλευρά των διαφόρων αστυνομικών του ΑΤ Bokuto στον τομέα εργασίας τους και στην προσωπική τους ζωή εκτός του αστυνομικού έργου. Αν και δεν ξέρουμε γιατί σπουδάζετε στην Αστυνομία, να το ξεκαθαρίσουμε και αυτό…

Γεωπονικό -Moyashimon (Tales of Agriculture)

moyashimon-full-1230958

Ο Tadayasu Sawaki , ένα φοιτητής του πρώτου έτους σε Γεωπονικό Πανεπιστήμιο , ο έχει τη μοναδική δυνατότητα να βλέπει και να επικοινωνεί με τους μικροοργανισμούς και τα βακτήρια . Επιπλέον , αυτοί οι οργανισμοί φαίνονται πολύ διαφορετικά σε αυτόν, και πολύ μεγαλύτεροι , από ότι μπορεί να δει κάποιος κάτω από ένα μικροσκόπιο. Αυτή η ικανότητα του δημιούργησε μια φήμη γύρω από αυτόν αλλά όταν μπήκε στο πανεπιστήμιο, ο Tadayasu ανακαλύπτει ότι ένας από τους καθηγητές εκεί , ο Keizo Itsuki , ήδη γνώριζε για το χάρισμά του μέσω του παππού του…

Ιατρική- Ray The Animation

froth-biteray_the_animation_-_02f12934cd-mp4_snapshot_03-40_2012-05-16_19-04-47

Η ιστορία λαμβάνει χώρα στο εγγύς μέλλον, και περιγράφει ένα νεαρό κορίτσι που ζει σε ένα ίδρυμα που συγκεντρώνουν τα παιδιά, προκειμένου να πουλήσουν τα όργανά τους στην μαύρη αγορά για μεταμόσχευση οργάνων. Επειδή οι αριθμοί στην πλάτη της δίνουν μηδέν όταν αφαιρούνται (075-1 – 74), η κοπέλα είχε βαφτίσει τον εαυτό της “Ray”, δεδομένου ότι Rei είναι η ιαπωνική λέξη για το μηδέ. Αφού χάσει τα μάτια της, διασώθηκε και εξοπλίστηκε με ένα ζευγάρι νέων ματιών  X-Ray από το γιατρό Black Jack και υιοθετήθηκε από την χειρούργο Δρ. Kasugano. Δέκα χρόνια αργότερα, η Ray έχει αναλάβει το επάγγελμα της μητέρας της και να γίνει γνωστή και σεβαστή χειρουργός λόγω των μοναδικών δυνατοτήτων της, αναλαμβάνοντας ιδιαίτερα περιστατικά. Στο δεύτερο μισό της σειράς αρχίζει να ανακαλύπτει λεπτομέρειες σχετικά με την οργάνωση που αφαίρεσε τα μάτια της και την τύχη των άλλων παιδιών οπότε η ιστορία ασχολείται με την βιοηθική,τη δωρεά οργάνων, τη κλωνοποίηση, ακόμα και τη μετενσάρκωση.

Ιστορικό- Κingdom

maxresdefault

Ο  Xin και o Piao είναι δυο ορφανά πολέμου στο βασίλειο των Quin που ονειρεύονται να γίνουν «Μεγάλη Στρατηγοί των Ουρανών» για να ξεφύγουν από τη μίζερη ζωή τους. Μια μέρα, όμως, ο Piao πηγαίνει στο παλάτι μαζί με έναν υπουργό για άγνωστο σκοπό, αφήνοντας τον Xin μόνο του ως υπηρέτης σε ένα χωριό αγροτών. Λίγους μήνες αργότερα, ο Piao επιστρέφει στο χωριό στα πρόθυρα του θανάτου και προτρέπει τον Xin να μεταβεί σε άλλο χωριό. Εκεί συναντά ένα αγόρι που μοιάζει με τον Piao, ο Ying Zheng, που είναι ο βασιλιάς του Qin.Τότε ο Xin μαθαίνει ότι ο Piao ντούμπλαρε τον Ying Zheng και τραυματίστηκε θανάσιμα σε μια πάλη για το θρόνο. Αν και αρχικά έξαλλος με τον Ying Zheng για τον θάνατο του Piao, ο Xin αποφασίζει να αδράξει την ευκαιρία και να βοηθήσει τον Ying Zheng να νικήσει τον αδελφό του και να επιστρέψει στο θρόνο. Αφού το πετυχαίνει, ο Xin ξεκινά επίσημα τη ζωή του ως διοικητής στα εμπόλεμα κράτη της Κίνας με στόχο να καταστεί «Μεγάλος Στρατηγός του κόσμου» και να βοηθήσει τον αυτοκράτορα να σταματήσει τον πόλεμο και να συμφιλιώσει τη χώρα.

Μουσικών Σπουδών- Nodame Cantabile

nodame-cantabile

Ο Shinichi Chiaki, αλαζόνας,πολύγλωσσος και τελειομανής, είναι κορυφαίος φοιτητής στο Momogaoka College of Music και έχει μυστικές φιλοδοξίες να γίνει μαέστρος. Γεννημένος σε μια οικογένεια μουσικών, είναι ταλαντούχος στο πιάνο και βιολί και κάποτε ζούσαν στο εξωτερικό, στα μουσικά πρωτεύουσες του κόσμου ως ένα νεαρό αγόρι (δηλαδή της Πράγας), αλλά είναι παγιδευμένοι στην Ιαπωνία, λόγω της φοβίας του στα αεροπλάνα και τον ωκεανό. Η Megumi Noda, ή “Nodame“, είναι ένας φοιτήτρια πιάνου στο Momogaoka, διαβόητη για την ακαταστασία και την εκκεντρική συμπεριφορά της . Παρότι ταλαντούχα, η Nodame προτιμά να παίξει από το αυτί και όχι σύμφωνα με την παρτιτούρα και ως εκ τούτου θεωρείται ως προχειρότητα. Όταν συναντιούνται τυχαία, η Nodame τον ερωτεύεται ακαριαία , αλλά παίρνει πολύ περισσότερο χρόνο για τον Chiaki να εκτιμήσει τις  ασυνήθιστες ιδιότητες της Nodame. Η σχέση τους προκαλεί και τους δύο να αναπτυχθούν και να ωριμάσουν. Μετά την αποφοίτηση, η Nodame καταφέρνει να θεραπεύσει τον  Chiaki από τις φοβίες του και οι δύο ταξιδεύουν στο Παρίσι, όπου η Nodame συνεχίζει τις σπουδές της στο πιάνο στο Κονσερβατόριο του Παρισιού, ενώ ο Chiaki αρχίζει μια επαγγελματική καριέρα ως μαέστρος. Στην Ευρώπη, συναντούν νέους φίλους και αντιπάλους, καθώς και να διατηρούν επαφή με τους φίλους τους από την Ιαπωνία.

Μοιραστείτε το Άρθρο