Το Νησί της Τρέλας – Μια καλοκαιρινή περιπέτεια στα χρώματα της γρανίτας!

Aθηνά Κακλαμάνη Από Aθηνά Κακλαμάνη 3 Λεπτά Ανάγνωσης

Το έργο “Το Νησί της Τρέλας”  (εκδόσεις Μιχάλη Σιδέρη) του Γιώργου Μελισσαρόπουλου (Meliss) είναι ένα κόμικ -γρανίτα. Όσο το διαβάζεις, δροσίζεσαι, ενθουσιάζεσαι, γελάς και νιώθεις σαν παιδί. Όλα κυλάνε χαλαρά στο νησί της Τζαμάουα.

Τα ζωάκια του νησιού απολαμβάνουν την παραλία με κάθε τρόπο που μπορείτε να φανταστείτε, η Καλαμαρένια φτιάχνει κάθε λογής παγωτών και τα πουλάει σε μια μικρή καντίνα προκειμένου να δροσίσει τους φίλους της, ο Μπανανέος κάνει σερφ, δαμάζοντας τα κύμματα, το μικρό Χταποδίνι ομορφαίνει κάθε λεπτό με την χαριτωμενιά του και η ζωή συνεχίζεται σε έναν κόσμο που έχει πάντα καλοκαίρι και ένα υπέροχο δροσερό αεράκι. Η άφιξη των πειρατών, όμως, του σατανικού Πρασογένη και των παπαγάλων του, θα διαταράξει την όμορφη αυτή συνύπαρξη και θα οδηγήσει τον Μπανανέο, την Καλαμαρένια και το μικρό Χταποδίνι σε μια καλοκαιρινή περιπέτεια προκειμένου να προστατεύσουν την αγαπημένη τους παραλία και το θησαυρό της. Τότε, θα αναζητήσουν συμβουλή από το σοφό Ναυαγογέροντα, ο οποίος θα τους κατευθύνει προς την αναζήτηση του χορτοφάγου -μποξέρ καρχαρία Σαγονιάρη. Και ενώ ο Σαγονιάρης φαίνεται να είναι ο μόνος που μπορεί να δώσει ένα τέλος στην ασυδοσία και την απληστία των πειρατών, που καταστρέφει την παραλία της Τζαμάουα, ο δρόμος προς το σπίτι του είναι γεμάτος εμπόδια, κινδύνους και εχθρούς.

Πολύχρωμο, ευχάριστο, γεμάτο χιούμορ και απρόβλεπτες καταστάσεις, “Το Νησί της Τρέλας” είναι το κατάλληλο κόμικ για μικρούς, αλλά και για μεγάλους που είναι λάτρεις του γέλιου. Πρόκειται για μια πολύ όμορφη δουλειά 47 σελίδων με μια εικονογράφηση ζωηρή και ζωντανή και ένα λεξιλόγιο που έχει άρωμα παιδικών χρόνων. Επιπλέον, πρόκειται για ένα κόμικ με σαφή διδακτικό προσανατολισμό, αφού η φιλία, η οικολογία και ο σεβασμός της διαφορετικότητας είναι στοιχεία διάχυτα όχι μόνο στο κείμενο, αλλά και στο σχέδιο του.

 Το σενάριο και το σχέδιο είναι παιδιά του Γιώργου Μελισσαρόπουλου, ενός ανθρώπου γνωστού στο χώρο της εικονογράφησης για την αγάπη που έχει στο κινούμενο σχέδιο. Άλλα έργα του είναι το comics “Aγριάδες η σειρά comics “ΤΕΖΑ”, το graphic novel “ΘΕΟΙ ΣΕ ΚΡΙΣΗ”  ενώ παράλληλα έχει ασχοληθεί με την έκδοση περιοδικών (E-SENSE, MOSQUITO, HAPPY REVOLVER, ΧΑΡΤΙΝΟΣ ΚΟΣΜΟΣ) και έχει συνεργαστεί με μεγάλες εκδοτικές εταιρίες και εταιρίες παραγωγής κινουμένων σχεδίων σε Ευρώπη και Αμερική.

“Το Νησί της Τρέλας” κυκλοφορεί, περιμένοντας να σας μυήσει σε έναν κόσμο που το καλοκαίρι, η φιλία, η καλή πρόθεση και το παγωτό πάντα νικούν!

Μοιραστείτε το Άρθρο
Η Αθηνά μπορεί να φαίνεται ένα κορίτσι όπως όλα τα άλλα, όμως στην πραγματικότητα έχει μια μυστική υπερδύναμη. Μπορεί να διαβάζει γρήγορα. . Σε έναν παράλληλο κόσμο, η Αθηνά θα ήταν μέλος της ακαδημίας για χαρισματικά παιδιά του Charles Xavier. Σε αυτόν εδώ, της αρέσει η μπύρα, το κακό φαγητό, οι δίσκοι των Beatles και τα καλά βιβλία. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται με την Πολιτική και τη Νομική Επιστήμη, γι’ αυτό θα την βρείτε θαμμένη στα αναγνωστήρια του ΕΚΠΑ.