Cinema

Published on August 26th, 2023

0

Nimona – Μαθαίνοντας να αγαπάμε τα τέρατα μέσα μας

Εμπνευσμένο από το webcomic του ND Stevenson η ταινία Nimona ήτανε κάτι το οποίο κανείς δεν περίμενε να βγει κυρίως γιατί η βαθύτατα συντηρητική Disney που είχε αναλάβει αρχικά τη δημιουργία της αποφάσισε να πετάξει την ταινία στον κάδο των σκουπιδιών με το κλείσιμο της Blue Sky Sudios το 2021. Την παραγωγή ανέλαβε τελικά το Netflix και έτσι το 2023 είχαμε στους streaming δέκτες μας μία animation ταινία η οποία έμελλε να είναι μία από τις πιο ευχάριστες εκπλήξεις της χρονιάς. Σκηνοθετημένη από τους Nick Bruno και Troy Quane το Nimona η ταινία ακολουθεί τον ιππότη Ballister Boldheart ο οπίος στην προσπάθειά του να αποδείξει την αθωότητά του σε μία σατανική πλεκτάνη την οποία στήσανε στον ίδιο θα πέσει πάνω στην αξιολάτρευτη αλλά και βαθύτατα ενοχλητική Nimona, ένα πλάσμα το οποίο θέλει να τον βοηθήσει. Το πλάσμα όμως αυτό κρύβει ένα τεράστιο μυστικό και σύντομα όλα θα βγουν στην επιφάνεια μέσα από πολιτικές πλεκτάνες και παιχνίδια εξουσίας.

Η Nimona είναι μία ταινία η οποία κερδίζει τον θεατή σε πάρα πολλά στοιχεία. Το πρώτο από αυτά είναι ο εξαιρετικός ρυθμός μέσα από τον οποίο εκτυλίσσεται η ιστορία της. Μέσα σε μία διάρκεια 100 λεπτών η ταινία καταφέρνει να μην έχει σχεδόν ούτε ένα βαρετό σημείο ενώ και η αρκετά σκοτεινή ιστορία της (ειδικά μάλιστα για συμβατικό PG animation) την κάνει ακόμα πιο ενδιαφέρουσα για το πιο “ενήλικο” κοινό. Η αισθητική μάλιστα της DNEG Animation θυμίζει πολύ ένα άλλο project του Netflix το οποίο τάραξε τα νερά πριν από μερικά χρόνια, το Arcane. Μπορεί εδώ το animation να μην είναι τόσο εντυπωσιακό όμως διατηρεί μία παρόμοια αισθητική η οποία “ντύνει” πολύ όμορφα την ιστορία.

Στους ηθοποιούς που δίνουν τις φωνές τους στους χαρακτήρες της ιστορίας συναντάμε κάποιες πολύ όμορφες εκπλήξεις. Στον ρόλο της Nimona ακούμε τη Chloë Grace Moretz γνωστή στους περισσότερους από εμάς ως η Hit Girl από τις ταινίες Kick Ass. Συμπρωταγωνιστής της είναι ο Riz Ahmed (Rogue One, Venom) ο οποίος έχει αρχίσει δειλά-δειλά να εισέρχεται στον χώρο του voice acting με εξαιρετικά αποτελέσματα. Στον τεχνικό τομέα το αποτέλεσμα είναι πανέμορφο και απολύτως ικανοποιητικό, όμως αυτό που κάνει το Nimona να ξεχωρίζει είναι ο άρτιος ρυθμός του. Μέσα σε 100 μόλις λεπτά η ταινία καταφέρνει να παραδώσει μία τόσο όμορφη δίνοντας το κατάλληλο worldbuilding και τις απαραίτητες πληροφορίες για να προσχωρήσει η ιστορία. Σχεδόν τίποτα δε φαίνεται περιττό και οι βαρετές στιγμές είναι σχεδόν μηδανικές.

Το Nimona είναι μία ταινία η οποία βάζει τα γυαλιά σε πολλές σύγχρονες ταινίες animation. Και αν αναλογιστεί κανείς το γεγονός ότι αυτή η ταινία λίγο έλλειψε να μην τη δούμε ποτέ σε κάνει να αναρωτιέσαι πόσα ακόμα ωραία πράγματα δεν έχουμε καταφέρει να δούμε λόγω της απληστίας των μεγάλων εταιριών που κινούν το Holywood. Ευτυχώς το Nimona τη γλίτωσε. Και πάλι καλά γιατί είναι υπέροχο.

Tags: , , , ,


About the Authors

Ο Άλκης όταν ήταν μικρός ήθελε να γίνει anime. Αργότερα σοβαρεύτηκε και τώρα κυνηγάει την καριέρα του Bounty Hunter στον Tatooine. Στον ελεύθερό του χρόνο σπουδάζει θεατρολογία στο ΕΚΠΑ και του αρέσει οτιδήποτε τον μεταφέρει σε μακρινούς γαλαξίες, η δυνατή μουσική και το ανελέητο κράξιμο.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑
  • Social