Smassing Culture
  • Otaku
    OtakuΔες Περισσότερα
    Kaiji – Τo manga πριν το Squid Game
    5 Λεπτά Ανάγνωσης
    Η Κόρη της Κολάσεως – Φρανκενστάιν στο Τόκιο
    5 Λεπτά Ανάγνωσης
    Solo Leveling – Το φαινόμενο που επαναπροσδιόρισε τα manhwa
    5 Λεπτά Ανάγνωσης
    Ποιότητα σε δύσκολους καιρούς! Tα 10 καλύτερα κόμικς του 2024!
    16 Λεπτά Ανάγνωσης
    Έπιασαν τα κρύα – Τα 10 καλύτερα anime για μια χειμωνιάτικη μέρα
    8 Λεπτά Ανάγνωσης
  • Comic
    ComicΔες Περισσότερα
    «Αυστηρά Συσκότισις» της Κατοχής με φόντο τη Θεσσαλονίκη
    8 Λεπτά Ανάγνωσης
    Gerard ή Το Σπαθί Στην Πλάτη Του – Ένα fantasy coming-out
    7 Λεπτά Ανάγνωσης
    Όλο Δεξιά Για Τον Παράδεισο – Mια κυρπαντελίστικη Κόλαση
    4 Λεπτά Ανάγνωσης
    Βατραχομυομαχία – Όταν η κωμωδία συναντά το έπος με φρέσκια ματιά
    6 Λεπτά Ανάγνωσης
    Οι υποψηφιότητες των ΕΒΚ 2025
    10 Λεπτά Ανάγνωσης
  • Βιβλία
    ΒιβλίαΔες Περισσότερα
    Η Κυρά της Λίμνης – To τέλος πριν την RPG αρχή
    7 Λεπτά Ανάγνωσης
    Γραφή Κοφτερή σαν Μαχαίρι – Ενάντια στο «ωραίο»
    6 Λεπτά Ανάγνωσης
    Μια στεκιά στο μάτι του Tom Robbins
    12 Λεπτά Ανάγνωσης
    Η Ακρόπολη Των Ξεχασμένων Μύθων – Επιστροφή (και αναστροφή) στον κόσμο του Έλρικ
    7 Λεπτά Ανάγνωσης
    Erevis Cale Trilogy – Πέρα από την (DnD) ηθική
    6 Λεπτά Ανάγνωσης
  • Cinema
    CinemaΔες Περισσότερα
    Havoc- Αιματοβαμμένη καγκουριά
    6 Λεπτά Ανάγνωσης
    Τελευταίος Πειρασμός – Η αποδόμηση του θείου δράματος και ο «ξανακερδισμένος παράδεισος»
    6 Λεπτά Ανάγνωσης
    Έχω Κάτι Να Πώ – Mεταξύ μας, δε χρειάζεται
    5 Λεπτά Ανάγνωσης
    Η Δασκάλα του Πιάνου – Σινεμά που διεισδύει στην ψυχή
    4 Λεπτά Ανάγνωσης
    The Brutalist – Xτίζοντας την Αμερική έναν εφιάλτη τη φορά
    4 Λεπτά Ανάγνωσης
  • Σειρές
    ΣειρέςΔες Περισσότερα
    Η σημασία της μουσικής στον έρωτα των Δύο Ξένων
    11 Λεπτά Ανάγνωσης
    The Residence – Ένας πολύχρωμος φόνος στον Λευκό Οίκο
    5 Λεπτά Ανάγνωσης
    Your Friendly Neighborhood Spider-Man – Fun επιστροφή στις ρίζες
    6 Λεπτά Ανάγνωσης
    Cobra Kai – Για όλους τους losers του κόσμου
    7 Λεπτά Ανάγνωσης
    The next big (and best) thing – Οι καλύτερες σειρές του 2024
    13 Λεπτά Ανάγνωσης
  • Exclusive
    ExclusiveΔες Περισσότερα
    SmassFest 2025 – The 10th year anniversary
    4 Λεπτά Ανάγνωσης
    Πτήση/Κόσοβο -Η πιο balkanstigmh του ελληνικού θεάτρου
    4 Λεπτά Ανάγνωσης
    Το Comicdom CON Athens 2025 επιστρέφει και το Smassing Culture θα είναι πάλι εκεί!
    7 Λεπτά Ανάγνωσης
    Altan: «Το καλό σκίτσο έχει μήνυμα συνοπτικό, πρωτότυπο και αμφίσημο»
    9 Λεπτά Ανάγνωσης
    Φονικό Χαμόγελο – Mind games με τον Joker
    7 Λεπτά Ανάγνωσης
Διαβάζετε: Wandavision- Μία δυναμική επανεκκίνηση του MCU
Share
Smassing CultureSmassing Culture
Font ResizerAa
  • Otaku
  • Comic
  • Βιβλία
  • Cinema
  • Σειρές
  • Exclusive
Αναζήτηση
  • Otaku
  • Comic
  • Βιβλία
  • Cinema
  • Σειρές
  • Exclusive
Follow US
Copyright © 2014-2023 Ruby Theme Ltd. All Rights Reserved.
Smassing Culture > Blog > Σειρές > Wandavision- Μία δυναμική επανεκκίνηση του MCU
Σειρές

Wandavision- Μία δυναμική επανεκκίνηση του MCU

Άλκης Καζαμίας
Από Άλκης Καζαμίας
Δημοσιεύτηκε 20 Ιανουαρίου 2021
Τελευταία Ενημέρωση 20 Ιανουαρίου 2021
5 Λεπτά Ανάγνωσης
SHARE

Όταν έσκασε η ανακοίνωση ότι η Disney θα ξεκινούσε τη δικιά της streaming πλατφόρμα, οι ψυχές των απανταχού φανς από όλα τα μήκη και πλάτη της γης, γέμισαν με ενθουσιασμό αλλά και αγωνία. Ενθουσιασμό από τη μία, γιατί η Disney όντας ο μεγαλοκαρχα… εμμ συγγνώμη o ιδιοκτήτης πάμπολλων πλέον properties της σύγχρονης ποπ κουλτούρας – από τη Marvel και τη LucasArts μέχρι τη Fox και το National Geographic – θα συγκέντρωνε όλο το πλούσιο υλικό του κάτω από τη σκεπή μίας πλατφόρμας, αγωνία από την άλλη γιατί ήταν επόμενο ότι θα ξεζούμιζε μέχρι το μεδούλι όλα τα μεγάλα της χαρτιά όπως το Star Wars και το MCU προκειμένου να βγάλει γρήγορο και εύκολο κέρδος. Λίγο παραπάνω λοιπόν από ένα χρόνο μετά την επίσημη κυκλοφορία της πλατφόρμας και αφού το στοίχημα με το Star Wars φαίνεται να κερδήθηκε με το Mandalorian (σε μία πρώτη φάση τουλάχιστον), ήρθε η σειρά της Marvel να δοκιμαστεί στη μικρή οθόνη με το Wandavision. Το στοίχημα εδώ αναμενόταν φυσικά να είναι πολύ μεγαλύτερο καθώς η σειρά θα ήταν η επίσημη η εισαγωγή μας στην τέταρτη φάση του MCU αλλά και θα έφερνε για πρώτη φορά τους κινηματογραφικούς χαρακτήρες σε μορφή σειράς, με τους αυθεντικούς ηθοποιούς τους να τους ενσαρκώνουν σε πρωταγωνιστικό ρόλο και όχι σε μορφή μικρής εμφάνισης ή cameo.

Η αρχή γίνεται εδώ με το Wandavision σε ένα αν μη τι άλλο πολύ περίεργο και ιδιαίτερο ξεκίνημα. Πρωταγωνιστές είναι η Scarlet Witch και ο Vision, οι οποίοι μετά τα γεγονότα του Endgame ζουν ευτυχισμένοι σε ένα προάστιο της πόλης Westview προσπαθώντας να κρύψουν τις δυνάμεις τους και να φανούν σαν ένα φυσιολογικό, ανθρώπινο ζευγάρι. Σύντομα όμως, θα συνειδητοποιήσουν ότι η φαινομενικά φιλήσυχη ζωή τους δεν είναι αυτή που θα ήθελαν να είναι.

Ένα από τα πρώτα πράγματα που κάνουν μπαμ στα δύο πρώτα επεισόδια της σειράς είναι ο τρόπος με τον οποίο είναι γυρισμένα ο οποίος παραπέμπει σε αμερικανικές sitcoms των 60’s και των 70’s. Ακολουθώντας μία εντελώς αντισυμβατική τροπή οι δύο πρωταγωνιστές μας παρουσιάζονται όπως οι πρωταγωνιστές σε ήπιες αλλά άβολες καταστάσεις ενός μέσου μικροαστικού αμερικανικού ζευγαριού και όλα αυτά με τα κλασσικά ηχογραφημένα γέλια που ακουγόντουσαν σε όλες τις αμερικανικές sitcoms μέχρι και τις αρχές του 21ου αιώνα. Στο πρώτο επεισόδιο το ζευγάρι πρέπει να ετοιμάσει ένα γεύμα για το αφεντικό του Vision, ενώ στο δεύτερο ετοιμάζονται για να λάβουν μέρος στο τάλεντ-σόου της γειτονιάς τους. Φαινομενικά, το μόνο που θυμίζει οτιδήποτε που μπορεί να έχει να κάνει με το κινηματογραφικό σύμπαν της Marvel είναι οι δύο πρωταγωνιστές και μερικές easter-eggs αναφορές σε διάφορα στοιχεία του μαρβελικού σύμπαντος. Όλα τα άλλα είναι ένα άλυτο μυστήριο και από ό,τι φαίνεται η ίδια η σειρά θα θελήσει να μας παιδέψει αρκετά μέχρι να μας δώσει μία απάντηση. Οι καταβολές της σειράς φαίνεται να έχουν άμεσες αναφορές σε κλασσικές τηλεοπτικές σειρές του περασμένου αιώνα, όπως το Bewitched και το I Love Lucy, αλλά και σε έναν δεύτερο χρόνο στα “πιο σύγχρονα” Legion και Watchmen, δύο σειρές οι οποίες πειραματίστηκαν με το υπερηρωικό είδος, αποκαλύπτοντας διαφορετικές και πιο “αιρετικές” οπτικές του. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που ο σκηνοθέτης των δύο πρώτων επεισοδίων είναι ο Matt Shakman, ο οποίος σκηνοθέτησε πολλά επεισόδια της αγαπημένης τηλεοπτικής κωμωδίας It’s Always Sunny on Philadelphia.

Στο ερμηνευτικό κομμάτι δεν έχουμε να πούμε και πολλά. Η Elizabeth Olsen και ο Paul Bettany επιστρέφουν στους ρόλους των Vision και Scarlet Witch αντίστοιχα. Και οι δύο ηθοποιοί έχουν δουλέψει πολύ σκληρά για να εγκαθιδρύσουν τους χαρακτήρες τους στο κινηματογραφικό σύμπαν της Marvel και αυτό φαίνεται και στη σειρά. Ανταποκρίνονται πλήρως στις ιδιαίτερες απαιτήσεις της και παραδίδουν στιβαρές ερμηνείες και στα δύο επεισόδια που προβλήθηκαν μέχρι στιγμής.

Μέχρι τώρα, μπορούμε αναμφίβολα να πούμε ότι το Wandavision έχει θέσει τις προσδοκίες των θεατών σε ένα πάρα πολύ υψηλό επίπεδο. Στο τέλος του δεύτερου επεισοδίου κάποια πράγματα άρχισαν να μπαίνουν σε μία σειρά αλλά σίγουρα υπάρχουν πάρα πολλά ερωτήματα τα οποία περιμένουμε να δούμε πως θα απαντηθούν. Το μόνο σίγουρο όμως είναι, ότι η αρχή για την τέταρτη φάση της Marvel ξεκίνησε πάρα πολύ δυνατά και έχουμε σίγουρα μεγάλη αγωνία για να δούμε πως θα εξελιχθεί από εδώ και μπρος.

TAGGED:disney+Elizabeth Olsen-MARVELMarvel Cinematic UniverseMatt ShkamanMCUPaul BettanyvisionWandavisionWestview
Μοιραστείτε το Άρθρο
Facebook Copy Link Print
ΑπόΆλκης Καζαμίας
Ο Άλκης όταν ήταν μικρός ήθελε να γίνει anime. Αργότερα σοβαρεύτηκε και τώρα κυνηγάει την καριέρα του Bounty Hunter στον Tatooine. Στον ελεύθερό του χρόνο σπουδάζει θεατρολογία στο ΕΚΠΑ και του αρέσει οτιδήποτε τον μεταφέρει σε μακρινούς γαλαξίες, η δυνατή μουσική και το ανελέητο κράξιμο.
Προηγούμενο άρθρο Πανελλήνια Ένωση Κριτικών Κινηματογράφου – Οι καλύτερες ταινίες του 2020
Επόμενο άρθρο Wolfwalkers- Περπατώντας με τους λύκους
FacebookLike
XFollow
PinterestPin
InstagramFollow

Subscribe Now

Subscribe to our newsletter to get our newest articles instantly!
Most Popular
SmassFest 2025 – The 10th year anniversary
5 Ιουνίου 2025
«Αυστηρά Συσκότισις» της Κατοχής με φόντο τη Θεσσαλονίκη
30 Μαΐου 2025
Havoc- Αιματοβαμμένη καγκουριά
3 Ιουνίου 2025
Gerard ή Το Σπαθί Στην Πλάτη Του – Ένα fantasy coming-out
15 Μαΐου 2025
Όλο Δεξιά Για Τον Παράδεισο – Mια κυρπαντελίστικη Κόλαση
14 Μαΐου 2025

Μπορεί να σου αρέσουν και αυτά:

Σειρές

X-Men ’97 – Πέρα από τη νοσταλγία…

Αλέξανδρος Μινωτάκης
Αλέξανδρος Μινωτάκης
24 Μαΐου 2024
Σειρές

The Falcon and the Winter Soldier- Μάχες μεταξύ συμβόλων

Άλκης Καζαμίας
Άλκης Καζαμίας
4 Μαΐου 2021
ComicDCMarvel

Frank Miller- Ο σκοτεινός γίγαντας που άλλαξε για πάντα την πορεία των comics!

Αλέξανδρος Μινωτάκης
Αλέξανδρος Μινωτάκης
13 Απριλίου 2018
Σειρές

Οι 10 καλύτερες νέες σειρές του 2017

admin
admin
4 Ιανουαρίου 2018
Σειρές

Luke Cage season 2-Το Harlem χάνει τον ήρωα, η τηλεόραση κερδίζει μια σειρά με αξιώσεις

Nίκος Γιακουμέλος
Nίκος Γιακουμέλος
29 Οκτωβρίου 2018
ComicMarvel

Hawkeye: Η Ζωή μου ως Όπλο – Το comic πίσω από τη σειρά

Μάνος Βασιλείου - Αρώνης
Μάνος Βασιλείου - Αρώνης
5 Ιανουαρίου 2022
[mailerlite_form form_id=1]
Smassing Culture

To Smassing Culture ξεκίνησε σαν μια προσπάθεια ανθρώπων που αγαπούν την μαζική κουλτούρα και θέλουν να μιλήσουν για αυτή από μια διαφορετική, πιο κοινωνική γωνία. 

Για εμάς

  • Αρχική
  • Τι είναι το Smassing Culture
  • Συντακτική

Δείτε Επίσης

  • Συνεντεύξεις
  • SmassFest
  • SmassPodcasts
  • Videos

Βρείτε μας:

Επικοινωνία
Manufactured by Sociality
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?